26.10
12:55

ΗΠΑ: Χάθηκαν τα ίχνη του μακελάρη του Μέιν

AEK1924.gr team
ΗΠΑ: Χάθηκαν τα ίχνη του μακελάρη του Μέιν

Φερόμενος δράστης του σοκαριστικού φονικού είναι ο 40χρονος Ρόμπερτ Καρντ, ο οποίος πρέπει να θεωρείται οπλισμένος και επικίνδυνος σύμφωνα με τον Επίτροπο του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Μέιν, Mike Sauschuck.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας μιλώντας στο CNN δήλωσαν πως ο Καρντ είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων και μέλος του εφεδρικού στρατού των ΗΠΑ.

Μην χάνεις νέα της ΑΕΚ. Ακολούθησε το στην Google

Google ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ AEK1924 ΣΤΗΝ GOOGLE

Ο ύποπτος πρόσφατα είχε απειλήσει ότι θα πυροβολήσει σε μία εγκατάσταση της Εθνοφρουράς στο Σάκο του Μέιν, ενώ ανέφερε και προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως ότι άκουγε φωνές, σύμφωνα με τις αρχές.

Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το μακελειό το βράδυ της Τετάρτης, ο Επίτροπος Sauschuck δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τον δράστη. «Δεν είμαστε προετοιμασμένοι να αναφερθούμε στο ιστορικό του Καρντ».

Παράλληλα τόνισε ότι εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 40χρονου

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν περίπου στις 7 το απόγευμα. Η αστυνομία του Λιούιστον ανέφερε περιστατικά ενεργών πυροβολισμών σε μία αίθουσα μπόουλινγκ και στο εστιατόριο Schemengees Bar & Grille.

«Προτρέπουμε όλες τις επιχειρήσεις να τεθούν σε καραντίνα ή να κλείσουν όσο διεξάγονται έρευνες», έγραψε σε ανάρτηση στο Facebook το γραφείο του Σερίφη του Androscoggin, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και εικόνες ενός «υπόπτου για ταυτοποίηση». Ο άνδρας διακρίνεται να κρατάει ένα ημιαυτόματο τουφέκι.

Πηγή: newsbomb.gr

Advertisement