Η Μίλαν ανέφερε ότι είχε καταθέσει μια προκαταρκτική πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο του Σαν Ντονάτο, ένα προάστιο νότια του Μιλάνου, με στόχο μια περιοχή όπου θέλουν να χτίσουν ένα νέο γήπεδο 70.000 θέσεων, παράλληλα με την έδρα του συλλόγου και το μουσείο.
«Είναι ένα πρώτο βήμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Μίλαν Πάολο Σκαρόνι σε συνέντευξη Τύπου που παρουσίασε το έργο.
Μην χάνεις νέα της ΑΕΚ. Ακολούθησε το
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ AEK1924 ΣΤΗΝ GOOGLE
Το σχέδιο είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία το 2025 και να μεταφερθεί στη νέα εγκατάσταση το 2028.
Όπως και άλλοι ιταλικοί σύλλογοι, η Μίλαν, η οποία ελέγχεται από το αμερικανικό ταμείο RedBird, δεν διαθέτει δικό της γήπεδο, κάτι που θεωρείται βασικός μοχλός για την αύξηση των εσόδων.
Το έργο σταμάτησε εν μέσω πολιτικών αντιπαραθέσεων και «κανόνων κληρονομιάς» στην Ιταλία που προστατεύουν τα ιστορικά κτίρια.
Δεν αποκαλύφθηκαν οικονομικές λεπτομέρειες του σχεδίου, αλλά πηγή που συμμετείχε στη διαδικασία ανέφερε στο Reuters ότι θα απαιτούσε επένδυση τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.
πηγή: SDNA







