Μήνυμα του 112 στον Βόλο για απαγόρευση κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται σε Εύβοια και Φθιώτιδα, όπου οι κάτοικοι βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.
Με τις μνήμες από τις καταστροφές των προηγούμενων εβδομάδων να είναι νωπές, η κακοκαιρία Elias σαρώνει και τον Βόλο, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια λόγω των ισχυρών καταιγίδων που σημειώνονται στην περιοχή.
Ειδικότερα, από το απόγευμα της Τετάρτης (27/09) όλη η περιοχή πλήττεται από καταρρακτώδη βροχή, θυμίζοντας σε ένταση και ποσότητα νερού τις ημέρες του Daniel.
Το απόγευμα της Τετάρτης (27/09), έγινε γνωστό με μήνυμα του 112 που εστάλη στους κατοίκους της πόλης, ότι με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας τίθεται σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου.
Ήδη υπάρχουν προβλήματα στον Βόλο και τα προάστιά του όπου έχουν πλημμυρίσει δρόμοι, υπόγεια, σπίτια και επιχειρήσεις από την πολύ σφοδρή καταιγίδα, ενώ απειλεί και πάλι να ξεχειλίσει ο Κραυσίδωνας όπως και την προηγούμενη φορά.
Σύμφωνα με το Thenewspaper.gr, οι κάτοικοι του Βόλου, ειδικά σε Παλαιά, Π. Λιμεναρχείο, Νεάπολη και γύρω από τον Κραυσίδωνα βρίσκονται σε ετοιμότητα και μετατρέπουν τα σπίτια τους σε φρούρια για την αντιμετώπιση του νέου φαινομένου.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχουν πλημμυρίσει οι Λεωφόροι Αθηνών, Λαμπράκη και Λαρίσης με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κίνηση των αυτοκινήτων όπως και στους οδικούς κόμβους της περιοχής.
Στην Αγριά του Βόλου έχει διακοπεί η κίνηση στην παραλιακή λεωφόρο και το νερό έχει ξεπεράσει τα 30 εκατοστά, παρά το γεγονός ότι εργάζονταν συνεχώς συνεργεία εκσκαφής για να κρατήσουν χωρίς προβλήματα το ρέμα στην περιοχή.
Πάνω από τον Βόλο, στο Πήλιο όπου και πολλά προάστια της πόλης, η βροχή είναι πολύ έντονη που συνοδεύεται από αστραπές και κεραυνούς, τα νερά κατεβαίνουν με τεράστια δύναμη και απειλούν να σαρώσουν τα πάντα.
Νωρίτερα, με απόφαση της Αστυνομίας είχε απαγορευθεί η κυκλοφορία οχημάτων στον δρόμο Μηλίνας- Τρικερίου στο Ν. Πήλιο, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων .
Με έκτακτη ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου προτρέπει τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και αναφέρει συγκεκριμένα: “Τα χειρότερα σενάρια για την εξέλιξη της νέας κακοκαιρίας που πλήττει την πόλη μας δυστυχώς επιβεβαιώνονται. Ήδη η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων και εμείς απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες να συνεργάζονται και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Μην μετακινείστε πρωτίστως για τη δική σας ασφάλεια και μετά για να διευκολύνετε το έργο των συνεργείων που δίνουν ένα πραγματικό τιτάνιο αγώνα.”
Επίσης, με μεγάλες ποσότητες ορμητικών νερών έχουν φουσκώσει επικίνδυνα τα ρέματα στο Βελεστίνο Μαγνησίας, ενώ ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, απευθύνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.
Η Εύβοια δοκιμάζεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (27/09), από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Έχει κομμένο τον κεντρικό οδικό άξονα από τη Νότιο προς τη Βόρεια Εύβοια λόγω κατολίσθησης στην περιοχή Δερβένι, με τα μηχανήματα να εργάζονται πυρετωδώς για να απομακρύνουν τα μπάζα όμως στην περιοχή έχει κυριολεκτικά συγκεντρωθεί ένα ολόκληρο βουνό. Επίσης, πολλές περιοχές είναι χωρίς ρεύμα από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ, βυθίζοντας στο σκοτάδι ολόκληρες περιοχές, αλλά και χωρίς νερό, ενώ η κυκλοφορία ακόμη και μέσα στα χωριά είναι πλέον επικίνδυνη.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρέθηκαν στην Εύβοια με 28 οχήματα 50 πυροσβέστες και δύο ομάδες της ΕΜΟΔΕ, όπως, επίσης, και μία ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με τον απαραίτητο εξοπλισμό και 1 άρμα, δεν προλαβαίνουν πλέον τις εκκλήσεις που γίνονται, από αρκετές περιοχές, είτε για να σώσουν ανθρώπους και να τους απεγκλωβίσουν από διάφορα σημεία, είτε να παρέμβουν για την άντληση των υδάτων. Έτσι, αποφασίστηκε η ενίσχυση των δυνάμεων με ειδικές ομάδες από τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρέθηκαν στην Εύβοια με 28 οχήματα 50 πυροσβέστες και δύο ομάδες της ΕΜΟΔΕ, όπως, επίσης, και μία ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με τον απαραίτητο εξοπλισμό και 1 άρμα, δεν προλαβαίνουν πλέον τις εκκλήσεις που γίνονται, από αρκετές περιοχές, είτε για να σώσουν ανθρώπους και να τους απεγκλωβίσουν από διάφορα σημεία, είτε να παρέμβουν για την άντληση των υδάτων. Έτσι, αποφασίστηκε η ενίσχυση των δυνάμεων με ειδικές ομάδες από τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.
Στην Βόρειο Εύβοια, στο Πευκί, την Ιστιαία και τις Ροβιές μετέβη και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας για να συντονίσει από κοντά την παρέμβαση των δυνάμεων.
Τα φαινόμενα παραμένουν έντονα στην Ιστιαία και το Πευκί, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθητικά φαινόμενα, μικρής κλίμακας, ενώ οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που ξαφνικά βρέθηκαν εγκλωβισμένοι από τα νερά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μετεωρολογικός σταθμός στην Ιστιαία έχει καταγράψει ότι έπεσαν από τις πρώτες πρωινές ώρες 210 κυβικά μέτρα νερού ανά στρέμμα.
Στις Ροβιές οι κάτοικοι μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή καθώς μέσα στο χωριό πέρασαν 4 χείμαρροι που απλώθηκαν σε ολόκληρο το χωριό προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές.
Ο μετεωρολογικός σταθμός στη Λίμνη της Εύβοιας από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα έχει καταγράψει ότι έχουν πέσει πάνω από 230 κυβικά μέτρα νερού σε κάθε στρέμμα στην ευρύτερη περιοχή.
Μάλιστα, οι εικόνες από τη Λίμνη που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου είναι απόκοσμες, αφού δείχνουν τη θάλασσα να έχει αλλάξει χρώμα και να έχει γίνει καφέ λόγω της λάσπης.
Η κατάσταση είναι δραματική στο χωριό Κυμάσι στη Βόρεια Εύβοια, οπού μετά από υπερχείλιση του ποταμού Κυμασιώτης πλημμύρισαν τα πάντα στο χωριό.
Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο evima.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά, «η κατάσταση στο χωριό είναι τραγική έχουν πλημμυρίσει τα πάντα από τον ποταμό. Εγώ πρόλαβα και έφυγα από το σπίτι μου, όμως η γειτόνισσά μου, δεν πρόλαβε να φύγει πλημμύρισε το σπίτι της και για να σωθεί ανέβηκε στον όροφο του σπιτιού της. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει εμφανιστεί κάνεις στο Κυμάσι, μας έχουν αφήσει στο έλεος της καταστροφής όπως και στις προηγούμενες πλημμύρες».
Στο Μαντούδι η κατάσταση είναι εφιαλτική καθώς το νερό ξεπερνά ακόμη και το ένα μέτρο. Η βροχόπτωση που συνεχίζεται από τις πρώτες πρωινές ώρες θεωρείται πρωτόγνωρη για την περιοχή ενώ οι χείμαρροι που φτάνουν εκεί κουβαλούν από τα βουνά φερτά υλικά και τα εναποθέτουν σε διάφορα σημεία.
Στα Ψαχνά φουσκώνουν οι χείμαρροι και όλοι ευελπιστούν να αντέξουν την μεγάλη πίεση που δέχονται.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement