08.9
20:04

Αλμέιδα: «Αφήσαμε καλή εικόνα στη Ευρώπη-Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας»

Κώστας Κοσικίδης
Αλμέιδα: «Αφήσαμε καλή εικόνα στη Ευρώπη-Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας»
Advertisement

Τον δικό του απολογισμό για την μέχρι τώρα πορεία της ΑΕΚ έκανε ο Ματίας Αλμέιδα μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε σήμερα στους εκπροσώπους του Τύπου στα Σπάτα, κάνοντας μεταξύ άλλων το δικό του σχόλιο για την ως τώρα εικόνα της Ένωσης σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν.

Στο απόσπασμα που ακολουθεί διαβάστε όσα είπε ο «Πελάδο», αναλύοντας την προετοιμασία της ομάδας μέχρι και το πιο πρόσφατο παιχνίδι κόντρα στο Βόλο.

Τα λάθη που έγιναν και πρέπει να διορθώσει, το όνειρο του Champions League, η κόπωση λόγω των συνεχόμενων αγώνων και η απαιτητική συνέχεια.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα: 

Για τη διακοπή, τι του άρεσε και τι όχι αυτό το διάστημα, για τα έξι ματς στα οποία η ΑΕΚ δέχεται πρώτη γκολ και γενικά μία αποτίμηση από την έως τώρα εικόνα;

«Για μένα η ανάλυση που έχω κάνει γι’ αυτά τα έξι παιχνίδια είναι θετική. Επίσης, υπολογίζοντας, ότι είναι δύσκολο να διατηρήσεις μία ομάδα να είναι στο ίδιο επίπεδο, ακριβώς με την ίδια ομάδα που ήταν πέρυσι και πήρε το νταμπλ. Σε σχέση με αυτό που είδαμε πέρυσι, τώρα φαίνεται κάτι λιγότερο σε σχέση με την απόδοση. Βλέπω τα παιχνίδια πάνω από μία φορά, που παίξαμε. Προφανέστατα, ο πρώτος που κοιτάζω πρώτα τον εαυτό μου και προς τα μέσα, είμαι εγώ. Οπότε σκέφτομαι και πρέπει να διαχωρίσω: έχω μια ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα. Ξεκινήσαμε μία προετοιμασία και ήμασταν 14 παίκτες, γιατί έχουμε πολλούς παίκτες στις Εθνικές. Μετά ήταν κάποιοι παίκτες. Έπρεπε να αλλάξω κάπως την προετοιμασία με βάση το φορτίο που έφεραν από τις Εθνικές. Το πήγαμε βήμα – βήμα.

Στα φιλικά ξεκινήσαμε προοδευτικά. Ξεκινήσαμε με 30, 45, 60 λεπτά. Στα φιλικά η ομάδα τα πήγε καλά. Προφανώς και δεν παίζαμε για τους βαθμούς. Όταν ξεκινήσαμε να παίζουμε για τους βαθμούς, στο ματς με τους Κροάτες, στα πρώτα 35 λεπτά ο αντίπαλος ήταν καλύτερος. Μετά ισορροπήσαμε το παιχνίδι και βρεθήκαμε σε μειονέκτημα με γκολ – φάουλ. Καταφέραμε μετά να το γυρίσουμε, γιατί είχαμε μία πολύ καλή συμπεριφορά και στυλ παιχνιδιού. Οπότε απ’ αυτό το ματς βγάζω καλά συμπεράσματα. Μετά το παιχνίδι στην Αθήνα: λαμβάνοντας υπόψιν την ποιότητα του αντιπάλου κάναμε καλό παιχνίδι, αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Τεράστια χαρά το να μπορέσουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Ήμασταν παραπάνω ενθουσιασμένοι από το νορμάλ!

Μετά παίξαμε επίσης, κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα (σ.σ. Αντβέρπ) όπου τα παιχνίδια ήταν ισοδύναμα. Και προφανώς λόγω των προσόντων των αντιπάλων και δικών μας λαθών βρεθήκαμε πάλι πίσω στο σκορ. Τώρα σε αυτό το παιχνίδι (σ.σ. στο Βέλγιο) κάναμε κάποια καλά πράγματα, όμως μας έλειψαν κι άλλα, κυρίως όταν μείναμε με έναν παίκτη παραπάνω. Τι μας έλειψε; Τα τελειώματα! Όταν μία ομάδα είναι κλεισμένη, αυτό που μας έλειψε ήταν τα σουτ έξω από την περιοχή. Πρέπει να κάνεις περισσότερα σουτ.

Νομίζω στη ρεβάνς αν βγάλουμε έξω τα δυο λάθη που κάναμε, η ομάδα τα πήγε καλά. Έπρεπε να προσέξουμε να μη δεχθούμε γκολ, γιατί ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο μετά. Γνωρίζαμε ότι ήταν πολύ καλοί στις αντεπιθέσεις. Με βάση την ανάλυση του αντιπάλου που είχαμε κάνει, εμείς αυτό που προσπαθούσαμε να κάνουμε ήταν να προσέχουμε τις κινήσεις τους. Αυτό μας αφήνει ένα τεράστιο μάθημα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Ότι οι πολύ μικρές λεπτομέρειες, μεταμορφώνονται σε πολύ μεγάλες! Με τις ίδιες κινήσεις, πριν λίγες ημέρες, το είχε κάνει η Μπράγκα στον Παναθηναϊκό. Και οι δυο από ένα πλάγιο δεχθήκαμε γκολ! Προφανώς και όταν αποκλειστήκαμε χάσαμε ένα όνειρο που ήταν να παίξουμε στο Champions League. Αλλά πιστεύω η εικόνα που άφησε η ΑΕΚ σε αυτά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια ήταν καλή. Όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι θέλαμε κάτι παραπάνω.

Μετά τα δυο ματς στο πρωτάθλημα: Στο πρώτο με τον Πανσερραϊκό στα 15 δευτερόλεπτα είχαν ευκαιρία για γκολ και στα 45 δευτερόλεπτα δεχθήκαμε γκολ! Ήταν κάτι που είχαμε συζητήσει και δουλέψει πριν το παιχνίδι. Ισοφαρίσαμε, μέσω ενός πέναλτι κι άλλων ευκαιριών προσπαθήσαμε να το κερδίσουμε και… ισοπαλία.

Τώρα, στο τελευταίο παιχνίδι (σ.σ. με το Βόλο), όλα ξεκίνησαν ανάποδα! Τι εννοώ ανάποδα: είχαμε αποκλειστεί από το Champions League, το γκολ του αντιπάλου ήρθε από εμάς, μετά το γκολ μείναμε με 10 και νομίζω ότι όλα αυτά μας βοήθησαν για να δείξουμε αυτό που είμαστε. Δεν είναι εύκολο να κάνεις ανατροπή σε δυο παιχνίδια και να κερδίζεις με 10 παίκτες. Αυτός ο αριθμός παιχνιδιών που είναι μικρός σε σχέση με τα υπόλοιπα που έρχονται μέσα στη χρονιά, είναι μικρός. Είμαστε στην αρχή της χρονιάς. Όμως βγάζουν αλήθειες: Κάνεις λάθος; Μένεις εκτός! Αν έχεις κάνει 30 ευκαιρίες και οι έξι έχουν πάει στο τέρμα, τότε σημαίνει ότι πρέπει να βελτιωθείς στα τελειώματα. Να είσαι πιο σίγουρος στην αμυντική φάση λειτουργίας. Να είσαι πιο ασφαλής. Έχει να κάνει με τη δουλειά όλο αυτό. Άρα πρέπει να το δουλέψουμε.

Τώρα είδατε πως η δουλειά που πρέπει να γίνει, σήμερα, ήμασταν με 10 παίκτες. Οπότε όλη τη δουλειά που πρέπει να κάνει ένας προπονητής περιορίζεται σε σύντομο χρόνο. Θα έρθουν παίκτες τώρα δυο ημέρες πριν το ματς με τον Ολυμπιακό. Οπότε αρχίζει μια σειρά αγώνων με την επανέναρξη, που θέλουμε να έχουμε διορθώσει τα λάθη μας και να είμαστε πιο σίγουροι. Επειδή δεν θα έχουμε πολύ χρόνο για προπονήσεις, θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε αυτά τα λάθη, μιλώντας. Δεν μου αρέσει ποτέ να δικαιολογούμε. Αλλά μου αρέσουν οι αλήθειες. Όντως η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε σε μία τοπ στιγμή αυτή τη στιγμή. Αλλά έχουμε μία πολλή καλή συμπεριφορά, γιατί πνευματικά δείξαμε ότι είμαστε δυνατοί. Το ποδόσφαιρο είναι ακριβώς όπως παίζεις με τους φίλους σου: μπορεί να μην είσαι στα καλύτερά σου, αλλά ο τρόπος που παίζεις, το πάθος, το να σέβεσαι εκεί που βρίσκεσαι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο με τους παίκτες.

Και για να το τελειώσω: Υπάρχουν στιγμές που οι ομάδες μπορεί να έχουν όλους τους παίκτες τους σχεδόν στα καλύτερά τους. Υπάρχουν κι άλλες στιγμές που μπορεί να έχεις έξι παίκτες στα καλύτερά τους κι άλλους που δεν είναι στα καλύτερά τους. Τώρα αν ένας παίκτης δεν είναι στα καλύτερά του και τον βγάλουμε ή αν πέσουμε όλοι πάνω του, αυτό είναι το λάθος που δεν μου αρέσει σε αυτό το περιβάλλον! Οι παίκτες είναι άνθρωποι. Θα έχουν και καλές και κακές στιγμές. Τώρα εδώ είμαστε εμείς για να μπορέσουμε να τους ανεβάσουμε. Και προσπαθούμε τον καθένα να τον ανεβάσουμε».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->