
Κάκιστη η ΑΕΚ στο 1ο ημίχρονο, διόρθωσε -κάπως- την κατάσταση στην επανάληψη και κατάφερε με τον Γκατσίνοβιτς να ισοφαρίσει (1-1). Στραβοπάτημα στην Φιλαδέλφεια, με το μυαλό στη μεγάλη ρεβάνς με την Αντβέρπ.
Πολύ καλή η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, δείχνοντας πως το rotation την δυσκόλεψα να βρει κυκλοφορία και… ευστοχία.
Αμυντικά -ειδικά στο 1ο ημίχρονο- η ομάδα έδειχνε αγνώριστη, με πολλές λάθος επιλογές και ασυνεννοησίες μεταξύ των παικτών, χαρίζοντας ευκαιρίες στον Πανσερραϊκό.
Το 0-1 του πρώτου μέρους ήταν αντιπροσωπευτικό της εικόνας των δύο ομάδων, όχι όμως και για τις ευκαιρίες που είχαν χάσει οι Κιτρινόμαυροι απέναντι στον Χόβεν του Πανσερραϊκού. Πολλές οι τελικές, ελάχιστες οι αξιόλογες, κανέναν το γκολ.
Στο 2ο μέρος η ΑΕΚ επιχείρησε να αλλάξει ρυθμό, να βρει το γκολ και να ισοφαρίσει, όμως η δυσλειτουργία παρέμεινε για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος σίγουρα δεν ήταν ευχαριστημένος με αυτό που έβλεπε στον αγωνιστικό χώρο της «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά».
Οι αλλαγές έδωσαν άλλον αέρα στην Ένωση, με αποκορύφωμα τους Αραούχο και Γκατσίνοβιτς, με τον Σέρβο διεθνή μεσοεπιθετικό να πετυχαίνει ένα… παλικαρίσιο γκολ, σουτάροντας και δίνοντας τον παλμό που έψαχνε η ΑΕΚ για να φτάσει στην ανατροπή.
Αυτή ωστόσο δεν ήρθε ποτέ, με την Ένωση να αφήνει πίσω της δύο σημαντικούς βαθμούς, στην έδρα της, και να ψάχνει την αντίδραση στο ερχόμενο -μεγάλο- παιχνίδι με την Αντβέρπ για τα play-off του Champions League.
Με το «καλησπέρα» ο Πανσερραϊκός μπήκε με φόρα στο παιχνίδι, χάνοντας τεράστια ευκαιρία στα 17 δευτερόλεπτα να «ανοίξει» το σκορ, κάτι που έκανε στα 50 δευτερόλεπτα με τον Άλεξιτς να… σοκάρει την «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά».
Η συνέχεια βρήκε την ΑΕΚ να «τρέχει» για την ισοφάριση, χάνοντας τεράστια -διπλή- ευκαιρία με τον Φαν Βέερτ στο 7ο και 12ο λεπτό του αγώνα. Ευκαιρίες που για την ποιότητα του Ολλανδού έπρεπε να έχει γίνει ήδη το 2-1, όμως το προβάδισμα υπερ του Πανσερραϊκού παρέμενε.
Οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν χώρους στην άμυνα της ΑΕΚ, η οποία -ανά διαστήματα- θύμιζε άλλες εποχές, φτάνοντας μία ανάσα από το 0-2 με τον Άλεξιτς (28’) και τον κόσμο να δυσφορεί δικαιολογημένα για όσα έβλεπε από την ομάδα.
Η ΑΕΚ είχε να αντιμετωπίσει τον κακό της εαυτό και τα… λοξοσφυρίγματα των Γκορτσίλα και Σιδηρόπουλου, οι οποίοι πήραν πίσω το 1ο πέναλτι -σε χέρι του Ουντραόγκο- και «κλείνοντας» τα μάτια στο 2ο, σε χέρι του Μπέργκστρομ.
Οι Κιτρινόμαυροι ήταν αγνώριστοι -κυρίως αμυντικά- και πήγαν στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ, με τον Αλμέιδα να έχει πολλά παράπονα από τους παίκτες του.
ΒΡΑΒΕΙΟ… ΑΣΤΟΧΙΑΣ ΚΑΙ «ΓΚΑΤΣΙ»
Στο δεύτερο μέρος η Ένωση κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκοτζαμανίδη στον Πισάρο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φαν Βέερτ, όμως ήταν στο κέντρο και σχετικά αδύναμη, με τον Χοβάν να απομακρύνει με τα πόδια.
Το κρεσέντο χαμένων ευκαιριών της ΑΕΚ συνεχιζόταν. Στο 68′ ο Γιόνσον νικήθηκε σε σουτ που επιχείρησε από τον Χόβαν, ο οποίος απέκρουσε και το σουτ του Πισάρο ένα λεπτό μετά, ενώ στα… καπάκια ο Φαν Βέερτ μόνος του ανενόχλητος με κεφαλιά δεν βρήκε στόχο.
Ο Αλμέιδα πέρασε Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι και Αραούχο, αντί Σιντιμπέ, Γαλανόπουλου και Ελίασον ψάχνοντας την ισοφάριση. Και τελικά αυτή ήρθε με τον Γκατσίνοβιτς στο 78′ με εξαιρετικό κατέβασμα του Σέρβου από τα πλάγια και δυνατό αριστερό μέσα από την περιοχή για το 1-1, με τον Αλμέιδα αμέσως μετά να ρίχνει στο ματς και τον Ζίνι αντί του Μάνταλου.
Η ΑΕΚ τα έπαιζε όλα για όλα για την ανατροπή χάνοντας νέα μοναδική ευκαιρία στο 83′ με τον Χόβαν να αποκρούει το πλασέ του Γιόνσον και τον Αραούχο να βάζει την προβολή με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Χόβαν είπε νέο «όχι» στον Γιόνσον με τον Πισάρο να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα σε μια νέα απίθανη ευκαιρία για την Ένωση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement