11.5
22:25

Το Moulin Rouge αναγκάστηκε να «κόψει» το πιο σκληροπυρηνικό του νούμερο: Χορεύτρια κολυμπούσε δίπλα σε πύθωνες (vid)

AEK1924.gr team
Το Moulin Rouge αναγκάστηκε να «κόψει» το πιο σκληροπυρηνικό του νούμερο: Χορεύτρια κολυμπούσε δίπλα σε πύθωνες (vid)
Advertisement

Η απόφαση του Moulin Rouge να σταματήσει τη χρήση φιδιών ακολούθησε μια έντονη εκστρατεία με υπογραφές και διαδηλώσεις.

Το κλαμπ καμπαρέ Moulin Rouge στο Παρίσι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει ένα μακροχρόνιο «σκληρό» νούμερο κατά το οποίο χερσαία φίδια βυθίζονται σε μια δεξαμενή νερού, ενώ ένας χορευτής ή μια χορεύτρια κολυμπά γύρω τους.

Το ιστορικό καμπαρέ, το οποίο ιδρύθηκε το 1889 και του οποίου το κοινό για τα χορευτικά του σόου αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από ομάδες τουριστών, υπερασπιζόταν επί εβδομάδες τη χρήση των φιδιών σε μια δεξαμενή νερού, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί μέχρι το 2024, ημερομηνία κατά την οποία είχε αποφασίσει να τερματίσει όλες τις παραστάσεις στις οποίες εμπλέκονται ζωντανά ζώα.

Αλλά αφού οι ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων ενέτειναν τις διαδηλώσεις στους δρόμους και τις υπογραφές και το δημαρχείο του Παρισιού προειδοποίησε κατά της χρήσης χερσαίων φιδιών σε υποβρύχια παράσταση, η διεύθυνση συνθηκολόγησε. Το βράδυ της Τρίτης, το κλαμπ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανακοίνωσε «το οριστικό τέλος των φιδιών από σήμερα».

Αξιωματούχοι του Παρισιού και ακτιβιστές είχαν προειδοποιήσει ότι ήταν σκληρό να βυθίζονται στο νερό πολλά χερσαία φίδια σε μια μεγάλη δεξαμενή στη σκηνή, όπου το κοινό παρακολουθούσε τα ζώα να σπαρταρούν καθώς μια γυναίκα χόρευε μέσα από αυτά και τα χειριζόταν.

Τα δύο είδη που χρησιμοποιήθηκαν στο νούμερο, οι δικτυωτοί πύθωνες της νοτιοανατολικής Ασίας και οι ινδικοί πύθωνες, προστατεύονται και ζουν στη στεριά, είχαν ενημερώσει οι υπάλληλοι του γραφείου του δημάρχου του Παρισιού τον χώρο σε επιστολή τους τον Μάρτιο.

Οι ακτιβιστές είπαν επίσης ότι τα φίδια είχαν φιμωθεί με ταινία για να σταματήσουν να δαγκώνουν, ενώ τους είχαν τοποθετηθεί άλλες ταινίες για να μην αφοδεύουν μέσα στη δεξαμενή.

Πηγή: gazzetta.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->