Η ΑΕΚ δεν είχε κανέναν άλλο στόχο στο χθεσινό αγώνα στο Φάληρο, παρά μόνο να εξασφαλίσει την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και τα κατάφερε!
Αναμφίβολα, ο πρώτος αγώνας στην Αγιά Σοφιά – OPAP Arena με τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού με 3-0, έδωσαν απευθείας στους Κιτρινόμαυρους τον πρώτο λόγο για την μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.
Ωστόσο, ο Ματίας Αλμέιδα γνωρίζει πολύ καλά ότι το 3-0, στο ποδόσφαιρο μπορεί εύκολα να ανατραπεί, αν δεν δείξουν την ανάλογη σοβαρότητα που αναλογεί.
Γι’ αυτό τον λόγο, ο Αργεντινός τεχνικός σε κάθε του κουβέντα για το ματς του Κυπέλλου, ήταν ξεκάθαρος και τόνιζε ότι το σκορ ήταν στο… 0-0, θέλοντας σοβαρούς τους ποδοσφαιριστές του, να κάνουν το παιχνίδι τους και να τα δώσουν όλα για να εξασφαλίσουν την πρόκριση τους για τον τελικό.
Η ΑΕΚ μπορεί να μην πήρε τη νίκη χθες στο “Γ. Καραϊσκάκης” και σε κάποια σημεία του αγώνα, να μην ήταν αυτή που έπρεπε και να πλήρωσε τα λάθη της, με γκολ, αλλά σε γενικές γραμμές, έλεγχε τον αγώνα κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, το πήγε όπως ήθελε και κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό σχεδόν… ξεκούραστα.
Η εικόνα της Ένωσης χωρίζεται σε δυο πρόσωπα, του πρώτου ημιχρόνου, που μετά το γκολ του Ολυμπιακού (δηλ. μετά το πρώτο μισάωρο), αφυπνίστηκε και πήρε την μπάλα στα πόδια της, προσπαθώντας να δημιουργήσει ευκαιρίες και το κατάφερε σε δυο περιπτώσεις με Τσούμπερ (δοκάρι) και Πινέδα (κεφαλιά).
Με το καλό πρόσωπο της ΑΕΚ να είναι στο δεύτερο ημίχρονο, που μπήκε γκαζωμένη στο γήπεδο, πήρε απ’ την αρχή πολλές κατοχές της μπάλας και κάθε επίθεση προς την εστία του Πασχαλάκη, ήταν και ευκαιρία για γκολ, αλλά χωρίς να καταφέρει να σημειώσει γκολ όσες -κλασσικές- ευκαιρίες δημιούργησε, χάρη στη… δυστοκία του Γκαρσία.
Παρόλα αυτά, με την βοήθεια του Μπα βρήκε το γκολ η Ένωση, το οποίο έκοψε τα… φτερά του Ολυμπιακού και πάγωσε το “Γ. Καραϊσκάκης”, βάζοντας ακόμα πιο δύσκολα εμπόδια για πρόκριση.
Η ΑΕΚ παρότι πέντε λεπτά αργότερα έκανε λάθος, αφήνοντας ξεμαρκάριστο και με αρκετά μέτρα μπροστά του τον Χουάνγκ, ο οποίος βρήκε το γκολ για το 2-1, αλλά οι Κιτρινόμαυροι δεν απειλήθηκαν ξανά και περιόρισαν στο έπακρο τον Ολυμπιακό και μάλιστα, θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει αν ο Τσούμπερ καλυπτόταν για ένα δευτερόλεπτο.
Η Ένωση λοιπόν, είχε μια δουλειά στο Φάληρο να εξασφαλίσει την πρόκριση, ακόμα και να γνώριζε την ήττα και το κατάφερε, κάνοντας το χρέος της και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος το 27ο της ιστορίας της και μετά από τρία χρόνια.
Προφανώς, η… γλυκιά ήττα του Κυπέλλου δεν λέει τίποτα για την ΑΕΚ, η οποία μετά το Πάσχα θα ξανά πάει στο Φάληρο για τον αγώνα του πρωταθλήματος κι’ εκεί θα παρουσιαστεί τελείως διαφορετική, καθώς θα καίγεται για τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement