Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «ILINA» η οποία αναμένεται να επηρεάσει τις επόμενες ώρες τη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.
Το έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Κυριακή (02/04) επικαιροποιείται, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, την ώρα που το 112 έχει ηχήσει σε αρκετές περιοχές της βορείου Ελλάδας.
Το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία “ILINA” προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα μας σήμερα, Δευτέρα (03-04-2023), και αύριο, Τρίτη (04-04-2023), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους τοπικά θυελλώδεις στο Αιγαίο.
α) στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Επισημαίνεται ότι μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και στην κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα.
β) από αργά το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και
γ) τις βραδινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική Πελοπόννησο τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
α) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα
β) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και
γ) τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τη νότια Εύβοια και τη νότια Πελοπόννησο.
Τοπικά θυελλώδεις νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν:
α) σήμερα Δευτέρα (03-04-2023) στο ανατολικό Αιγαίο και
β) τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (04-04-2023) στην περιοχή του Καστελλόριζου.
Νωρίτερα, λίγο μετά τις 11.00 το πρωί της Δευτέρας, εστάλη μήνυμα του 112 σε Πέλλα, Ημαθία, Πιερία και Θεσσαλονίκη προειδοποιώντας για την πιθανότητα ύπαρξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από το μεσημέρι.
Η Πολιτική Προστασία συστήνει στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, που αναμένεται να ξεκινήσουν από τις μεσημβρινές ώρες.
Στο μήνυμα αναφέρεται: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι) από τις μεσημβρινές ώρες σήμερα στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».
Πηγή: news247.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement