Ιστορικές στιγμές στο κλειστό της Άρτας! Τα κορίτσια του Γιουνούς Οτσάλ παίζοντας καταπληκτικό βόλεϊ, διέλυσαν με 3-1 τον ΠΑΟ και κατέκτησαν το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας τους!
Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυναμικά κατακτώντας το πρώτο σετ βάζοντας τα θεμέλια της νίκης. Η κακή παρένθεση με την άνετη ισοφάριση του Παναθηναϊκού δεν επηρέασε τις κιτρινόμαυρες που είχαν σε απίστευτη μέρα τη Νίζετιχ και άξιες συμπαραστάτριες τις Σίλβα και Καλντερόν. Στο καθοριστικό τρίτο σετ η Ένωση έδειξε την απαραίτητη αποφασιστικότητα και με καλές επιλογές στην επίθεση έκανε τ0 2-1 και ουσιαστικά δεν κοίταξε ποτέ πίσω της, παρά μόνο στο τρόπαιο.
Έξαλλοι φυσικά οι πανηγυρισμοί στο κλειστό Τ9 από τον κιτρινόμαυρο λαό και τις παίκτριες.
Δυνατά ξεκίνησε η ΑΕΚ (3-1) με τη Σίλβα στο σερβίς όμως ο Παναθηναϊκός με καλό μπλοκ πέρασε μπροστά με 6-4. Μάλιστα οι πράσινες έφτασαν ακόμη και στο +4 (11-15) με την ΑΕΚ να κάνει λάθη στο δικό της σερβίς και να τα βρίσκει σκούρα στην υποδοχή της. Μετά το τάιμ άουτ όμως του προπονητή της Ένωσης, οι κιτρινόμαυρες έτρεξαν ένα απίστευτο 9-0 σερί παίρνοντας ξεκάθαρο πλεονέκτημα στο πρώτο σετ (20-15). Η Νίζετιχ με απανωτές επιθέσεις καθάρισε την κατάσταση και με 25-21 η ΑΕΚ πήρε το πρώτο σετ.
Καλά μπήκε και στο δεύτερο σετ η ΑΕΚ που βρήκε νωρίς ένα μικρό προβάδισμα. Οι πράσινες όμως πίεσαν στην υποδοχή της Ένωσης και πέρασαν μπροστά (11-7) αναγκάζοντας τον Γιουνούς Οτσάλ να ζητήσει τάιμ άουτ. Η εικόνα των κοριτσιών του δεν άλλαξε, με τον Παναθηναϊκό να έχει καλύτερες επιλογές στην επίθεση και να ξεφεύγει ακόμα και με 21-12 με την Ανάε να δημιουργεί μεγάλα προβλήματα. Τελικό σκορ στο δεύτερο σετ υπέρ του Παναθηναϊκού 25-14 και 1-1 στον τελικό.
Δυναμική παρουσία της ΑΕΚ στο τρίτο σετ που άλλαξε άρδην εικόνα και με τις Σίλβα και Νίζετιχ να βγαίνουν μπροστά πήρε νωρίς κεφάλι πέντε πόντων (6-1 και 7-3). Οι κιτρινόμαυρες δεν έριξαν στιγμή ρυθμό και με μεγάλη αποφασιστικότητα στην επίθεση άνοιξαν την υπέρ τους διαφορά στο +6 (12-6). Σε αυτό το σημείο ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση μειώνοντας σε απόσταση αναπνοής (16-15).Ενώ όλα έδειχναν ότι το τρίτο σετ θα πάει πόντο πόντοι μέχρι το τέλος, η ΑΕΚ σε κρίσιμο σημείο έφυγε με 3 (20-17) τελειώνοντας το σετ με 25-21. Πραγματικά φοβερή η Νίζετιχ στο πολύ κρίσιμο τρίτο σετ.
Μεγάλο ντέρμπι στο τέταρτο σετ και μετά από διαδοχικές ισοπαλίες η ΑΕΚ βρήκε ένα μικρό σερί περνώντας μπροστά με 8-5, με την Νίζετιχ να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό. Οι κιτρινόμαυρες έβγαλαν σπουδαίες άμυνες και κράτησαν το προβάδισμα τους (12-8, 14-10). Η ψυχολογία και το μομέντουμ της αναμέτρησης ήταν πλέον ξεκάθαρα με την μεριά της ΑΕΚ, με τα κορίτσια του Γιουνούς Οτσάλ να παίζουν με σιγουριά και αυτοπεποίθηση έχοντας βάλει πλώρη για την κούπα. Ο τυπικά γηπεδούχος Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει μειώνοντας σε 17-16. Το τάιμ άουτ του κόουτς της Ένωσης έπιασε τόπο με τις κιτρινόμαυρες να παίρνουν κεφάλι με 21-17. Από αυτό το σημείο δεν υπήρχε γυρισμός με την ΑΕΚΑΡΑ να κατακτά το τέταρτο σετ με 25-20 και την κούπα του Κυπέλλου Ελλάδας
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-3
Τα σετ: 21-25, 25-14, 20-25, 19-25
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement