19.7
08:25

Η παρουσίαση του «Γκούντι»

AEK1924.gr team
Η παρουσίαση του «Γκούντι»

Το τελευταίο μεγάλο απόκτημα παρουσίασε η ΑΕΚ σαν σήμερα το 2011. Ο μεγαλύτερος Ισλανδός ποδοσφαιριστής Εϊντούρ Γκούντιονσεν πήρε τη φανέλα με το νούμερο 22.

Κατά την παρουσίαση του ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ Σταυρός Αδαμίδης δήλωνε «Είναι μεγάλη τιμή να παρουσιάζω τέτοιον παίκτη. Είναι μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία μας και τον καλωσορίζω στο μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας. Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο, υπάρχει νοικοκύρεμα και αυτή η διοίκηση μπορεί να πετύχει. Είμαστε προσγειωμένοι, αλλά και αισιόδοξοι. Τον θέλαμε από πέρσι, αλλά δεν είχε προχωρήσει το θέμα» .

Ο νέος παίκτης του δικεφάλου είπε «Είναι μία νέα πρόκληση στην καριέρα μου, είναι η νέα μου ομάδα! Ενθουσιάστηκα από τις εγκαταστάσεις, από την επιθυμία του Άρναρ Γκρέταρσον και του κ. Αδαμίδη να με φέρουν στην ομάδα και φυσικά από την υποδοχή του κόσμου. Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι στην ΑΕΚ»!

Ο Γκούντιονσεν ξεκίνησε την καριέρα του από την Βάλουρ το 1994. Τη διετία 95-97 αγωνίστηκε στην Αϊντχόβεν. Το 1998 μεταγράφηκε στην Μπόλτον και σε 2 χρόνια έκανε 59 συμμετοχές σημειώνοντας 19 γκολ. Το 2000 η καριέρα του εκτοξεύτηκε, μεταπήδησε στην Τσέλσι, με το ποσό των 4 εκατομμυρίων λιρών και στα 6 χρόνια που έκανε στο Λονδίνο είχε 186 συμμετοχές με 54 τέρματα.

Με τους Λονδρέζους κατέκτησε 2 πρωταθλήματα, 1 league cup και 1 super cup.Το 2006 πήγε στην Μπαρτσελόνα, όπου κάθισε μέχρι το 2009 συμμετέχοντας σε 72 αγώνες σημειώνοντας 10 γκολ. Με τους Καταλανούς κατέκτησε 1 πρωτάθλημα, 1 κύπελλο και 1 super cup στην Ισπανία ενώ στην Ευρώπη με τους Μπλαουγκράνα πανηγύρισε champions leage το 2009. Από το καλοκαίρι του 2009 ανήκε στην Μονακό έκανε λίγα παιχνίδια και πήγε δανεικός σε Τότεναμ, Στόουκ, Φούλαμ για να έρθει στην ΑΕΚ το 2011.

Με την ένωση δεν έκανε πολλές συμμετοχές, μόλις 10 σημείωσε και 1 γκολ. Στα μέσα της σεζόν τραυματίστηκε και έχασε το υπόλοιπο της χρονιάς. Το 2012 τη χρόνια διάλυσης της ΑΕΚ έφυγε, μαζί με πολλούς,. Συνέχισε την καριέρα του στην Μπρίζ, στην Μπόλτον ενώ από φέτος θα αγωνίζεται στην Κίνα.

Πηγή:videoparis

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement