
Οι όροι πλέον έχουν αλλάξει. Όχι για τον Ολυμπιακό, αλλά η ΑΕΚ βαδίζει σε άλλου επιπέδου ποδοσφαιρικά μονοπάτια και η νοοτροπία του Αλμέιδα δεν λέει «περιμένουμε τον αντίπαλο και… βλέπουμε».
Το πιο «καυτό» παιχνίδι του πρώτου γύρου, έμελλε να είναι μία στροφή πριν την διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.
Η ΑΕΚ αύριο (13/11, 19:30) πηγαίνει στο «Γ. Καραϊσκάκης» με στόχο να κερδίσει τον Ολυμπιακό και να αυξήσει την μεταξύ τους διαφορά.
Ακόμα και όταν η ομάδα ήταν στην Β’ Εθνική ή όταν… παραπατούσε τις περασμένες σεζόν, ο στόχος πάντα στα ντέρμπι είναι η νίκη, με τις ομάδες να ξεκινούν από το «μηδέν» στο σφύριγμα της σέντρας.
Φέτος όμως, οι όροι έχουν αλλάξει για την ΑΕΚ….
Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα θα πάει στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να κάνει το παιχνίδι της. Θα επιβάλλει τον τρόπο παιχνιδιού της και δεν θα περιμένει τον αντίπαλο.
Αυτής της λογικής είναι ο Αργεντινός τεχνικός και αυτό έδειξε σε κάθε παιχνίδι μέχρι σήμερα, είτε επρόκειτο για το ντέρμπι της Λεωφόρου, είτε για το τελευταίο με τον ΟΦΗ.
Το αγωνιστικό προφίλ της Ένωσης έχει τροποποιηθεί και – ασχέτου τελικού αποτελέσματος – ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει μία ΑΕΚ που όμοιά της, δεν έχει ξαναδεί τα τελευταία (τουλάχιστον) 10χρόνια.
Όχι, η ΑΕΚ δεν έγινε η Μπαρτσελόνα της Ελλάδος και το κυρίαρχο φαβορί. Αλλά παίζει με εντελώς άλλη νοοτροπία και προσανατολισμό, με μεγάλο όπλο το ασφυκτικό πρέσινγκ στον αντίπαλο.
Εκεί ποντάρει ο Αλμέιδα και αυτό δεν είναι μυστικό. Η ΑΕΚ πηγαίνει στο Φάληρο με στόχο να «πνίξει» αγωνιστικά τους Ερυθρόλευκους και να φύγει με το «διπλό».
Άλλη μία σημαντική παράμετρος για την εικόνα που θα έχει η ΑΕΚ στο αυριανό ντέρμπι, είναι ο τρόπος με τον οποίο βλέπει πλέον τον Ολυμπιακό.
Οι Ερυθρόλευκοι ΔΕΝ φοβίζουν τους Κιτρινόμαυρους και περισσότερο με… φταίξιμο τον ίδιο των παικτών του Αλμέιδα, καθώς γνωρίζουν τη δυναμική που έχει πλέον η ομάδα.
Θα ήταν ανόητο αν δεν αναγνώριζαν άπαντες την σταθερή απόδοση που έχει αρχίσει να κρατά η ομάδα του Μίτσελ, όμως δεν είναι στο επίπεδο που ακόμα και οι ίδιοι οι φίλοι του Ολυμπιακού περιμένουν την ομάδα τους.
Καμία ανησυχία, κανένας δισταγμός, παρά μόνο προσμονή και… πώρωση για το μεγάλο ματς, με τους παίκτες της ΑΕΚ να είναι έτοιμοι να δώσουν ψυχή και σώμα για το «διπλό».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement