
Το AEK1924.gr, συνεχίζει το αφιέρωμα με μεγάλους ποδοσφαιριστές του παρελθόντος που αποτέλεσαν αντίπαλοι της ΑΕΚ στο “Νίκος Γκούμας”, με τον Κρίστοφ Βαζέχα να μιλάει αποκλειστικά για τις αναμνήσεις του παλιού γηπέδου της Ένωσης, με αφορμή την επιστροφή της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Σε συνέχεια του αφιερώματος του AEK1924.gr με τους μεγάλους ποδοσφαιριστές που πέρασαν και ως αντίπαλοι από το “Νίκος Γκούμας” στη Νέα Φιλαδέλφεια, σειρά παίρνει ο πρώτος ξένος σκόρερ στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Κριστόφ Βαζέχα.
Και μόνο τον τίτλο που κατέχει, πρώτος ξένος σκόρερ στην ιστορία του Ελληνικού πρωταθλήματος, τα λέει όλα για το επίπεδο που είχε ως ο παίκτης. Ο άλλοτε “κανονιέρης” του Παναθηναϊκού Κριστόφ Βαζέχα, θυμίθηκε στιγμές ως αντίπαλος της ΑΕΚ στο “Νίκος Γκούμας”, ονειρεύτηκε τον χρόνο να γυρίζει πίσω για να μπορεί να παίξει σε ένα τέτοιο γήπεδο όπως είναι η Αγιά Σοφιά “ΟΠΑΠ Αρένα” και τέλος ευχαρίστησε τον κόσμο της ΑΕΚ για τον σεβασμό και την αγάπη προς το πρόσωπο του…
– Κριστόφ καλησπέρα, ευχαριστώ που δέχτηκες να μας μιλήσεις. Πες μου τι θυμάσαι τότε από το “Νίκος Γκούμας; Πως ζούσες τα ματς στην Φιλαδέλφεια ως αντίπαλος;
“Κατ’ αρχάς ήταν πραγματική έδρα… Κλασικό ποδοσφαιρικό γήπεδο που πάντα στα ντέρμπι είχε καταπληκτική ατμόσφαιρα και χαιρόσουν να παίζεις. Παράλληλα βέβαια ήταν και πολύ δύσκολη έδρα για εμάς”.
– Ξεχωρίζεις κάποια στιγμή από εκείνη την εποχή; Κάποιος ματς ίσως…
“Κοίτα θυμάμαι ότι τότε η ΑΕΚ είχε πάρα πολύ καλή ομάδα. Στην εποχή που πήρε και τα 3 συνεχόμενα πρωταθλήματα, είχε πολύ καλούς παίκτες όπως ο Σαβέφσκι, ο Σαμπανάτζοβιτς, ο Δημητριάδης, ο Μανωλάς, ο Ηλίας (Ατματσίδης) και σε συνδυασμό με το γήπεδο ήταν κάτι πολύ δυνατό. Και πάντα όταν παίζαμε Φιλαδέλφεια ΄΄οπως σου είπα και πριν, ήταν πολύ δύσκολα. Αυτό που θυμάμαι και είναι ξεχωριστό για για μένα προσωπικά, είναι πως ως αντίπαλος της ΑΕΚ, ο κόσμος με σεβόταν και αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το αγοράσεις με κανένα ποσό στον κόσμο”.
– Στην στιγμή που σε αποθέωσε σε αλλαγή σου όλη η Φιλαδέλφεια όρθια αναφέρεσαι;
“Ε ναι, ήταν κάτι πολύ δυνατό για μένα. Και όχι μόνο όμως, και παλαιότερα που είχα πάει στο ΟΑΚΑ να δω την ΑΕΚ στο Champions League μαζί με τον γιό μου, ο κόσμος με δέχτηκε με χαμόγελο και ένιωσα πολύ όμορφα”.
– Ξεχωρίζεις κάποια στιγμή από εκείνη την εποχή; Κάποιος ματς ίσως…
“Εγώ πιστεύω ότι κάθε ομάδα πρέπει να έχει τέτοιο γήπεδο και πιστεύω κάποια στιγμή να καταφέρω να πάω και να το χαρώ από κοντά αυτό το γήπεδο. Είναι πολύ όμορφο και μακάρι όλες οι άλλες να κάνουν καινούργια γήπεδα”.
– Κριστόφ μια τελευταία ερώτηση, έχεις ζήσει σε τέτοια γήπεδα, γνωρίζεις πως είναι να παίζεις σε αυτά. Τι θα δώσει στους παίκτες της ΑΕΚ το νέο γήπεδο;
“Ένα πράγμα θα σου ποω μόνο και θα καταλάβεις και εσύ και οι παίκτες της ΑΕΚ. Εγώ θα ήθελα να γυρίσει χρόνος πίσω και να μπορέσω παίξω στο νέο γήπεδο. Μακάρι να γινόταν αυτό… Αλλά σίγουρα θα είναι τρομερό για τους παίκτες και θα πρέπει να δώσουν, είναι υποχρεωμένοι να δώσουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους και να δείξουν ποδοσφαιρικό εγωίσμο!”
– Κριστόφ σε ευχαριστώ…
“Εγώ σε ευχαριστώ και θα ήθελα σε παρακαλώ, να μεταφέρεις προς τον κόσμο της ΑΕΚ, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον σεβασμό και την αναγνώριση του προς το πρόσωπο μου. Τους ευχαριστώ πολύ”.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement