Με μαεστρικό τρόπο η Ένωση πήρε τη νίκη (26-23) επί του Ολυμπιακού / ΙΕΚ Ξυνής, στέλνοντας στο 4ο παιχνίδι τους τελικούς της Handball Premier, στην προσπάθεια για την μεγάλη ανατροπή.
Πολύ σημαντική νίκη για την ΑΕΚ, στο κατάμεστο γήπεδο της Χαλκίδας, κάνοντας το 1-2 στην σειρά των τελικών απέναντι στον Ολυμπιακό / ΙΕΚ Ξυνή.
Έχοντας στηθεί πολύ καλά αμυντικά και με… έξυπνο τρόπο από μέρους του Αλέξη Αλβανού, η Ένωση με μπροστάρηδες τους Κοτσιώνη και Κεδέρη έβγαλε σφυγμό στο δύσκολο έργο που έχει.
Μαγική η ατμόσφαιρα από τους εκατοντάδες φίλους της ΑΕΚ στο κλειστό της Χαλκίδας που δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν και να στηρίζουν την ομάδα.
ΤΟ ΜΑΤΣ
Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση (2-0) με τον Μυλωνά να δίνει το προβάδισμα, το οποίο και διατηρούσε η ομάδα του Αλέξη Αλβανού (5-3), με τον Κοτσιώνη σε καίριο ρόλο. Ο Ολυμπιακός / ΙΕΚ Ξυνή ισοφάρισε (6-6), όμως οι Μάγκες δεν έχασαν την συγκέντρωση και με πήγα στο +3 (10-7).
Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλά αμυντικά στημένη και θα μπορούσε μεγαλύτερη διαφορά, αν δεν υπήρχαν κάποια λάθη στην κυκλοφορία σε φάση επίθεσης. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα mini-comeback (12-11), όμως δεν ήταν αρκετό και η Ένωση «έκλεισε» στο +2 το ημίχρονο (13-11).
Το 2ο μέρος βρήκε τους Μάγκες με… κεκτημένη ταχύτητα αυξάνοντας την διαφορά στο +5 (16-11) και τον Ολυμπιακό / ΙΕΚ Ξυνή σε βραχυκύκλωμα. Στην εξίσωση μπήκε και ο Κεδέρης, με τον Κοτσιώνη να συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις (17-12) και την ΑΕΚ να διατηρεί την διαφορά (19-14).
Η Ένωση παρέμενε μπροστά στο σκορ (22-16) με τον Κεδέρη να δείχνει γιατί αποτέλεσε μεγάλη απουσία όλους αυτούς τους μήνες. Σε μία αντεπίθεση ο Ολυμπιακός / ΙΕΚ Ξυνή, μείωσε (25-23) όμως η ΑΕΚ έδειχνε αποφασισμένη για τη νίκη, η οποία και ήρθε (26-23) κάνοντας η ομάδα το 1-2 στην σειρά των τελικών.
Τα πεντάλεπτα: 3-2, 6-4, 8-6, 10-7, 12-8, 13-11 (ημ.), 16-11, 20-15, 22-17, 25-20, 25-21, 26-23
ΑΕΚ (Αλβανός): Aραμπατζής 3, Στεφάνοβιτς 2, Τζηράς 1, Σεβέλεφ, Νικολαΐδης, Λέμος 1, Άντζελιτς, Μυλωνάς 4, Μπουκοβίνας, Πλάθα 3, Μόγια 1, Κοτσιώνης 3, Παπαδιονυσίου 1, Ουγκάλντε, Καλόμοιρος, Κεδέρης 6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καρασαββίδης): Κοτανίδης, Καραμπουρνιώτης 2, Παπαβασίλης, Μπούντιτς, Κανδύλας, Μπάγιος 2, Παπαδόπουλος 5, Δομπρής 4, Δεληχρήστος, Αραπακόπουλος, Πασσιάς 1, Μοντόρο 3, Σλαβούλιτσα, Μιχαηλίδης 1, Οστρούσκο 3, Μπάουερ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement