
Η Βασίλισσα ήταν ανταγωνιστική απέναντι στον Παναθηναϊκό μέχρι η διαιτητική τριάδα να «οργιάσει» εναντίον της και να ηττηθεί στο φινάλε με 69-83. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν σε πολύ καλή μέρα τον Ίαν Χάμερ, αλλά και τους Ράουτινς και Κολόμ σε μια μαγική έδρα που δημιούργησαν οι χιλιάδες φίλοι της ομάδας.
Η ΑΕΚ ηττήθηκε στα Λιόσια από τον Παναθηναϊκό με 69-83, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Ίαν Χάμερ και τους Ράουτινς και Κολόμ, αλλά δεν ήταν αρκετό για να έρθει η νίκη κόντρα στην ομάδα του Πρίφτη. Η διαιτητική τριάδα στάθηκε σοβαρό εμπόδιο στην προσπάθεια της Βασίλισσας να μπει στην εξίσωση του αγώνα, σε σημεία που πλησίασε το σκορ, με τον κόσμο της Ένωσης να δίνει δυναμικό παρών.
Ο Κούρο Σεγκούρα δεν είχε στην διάθεση του τον Έρικ Γκρίφιν, ο οποίος βρίσκεται στην πατρίδα του για σοβαρό οικογενειακό ζήτημα, αλλά και τον Νίκο Παππά, ο οποίος έμεινε στον πάγκο για λόγους τακτικής.
O ΑΓΩΝΑΣ
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο «ζεστά» στον αγώνα με ένα γρήγορο 0-5 με τον Νέντοβιτς, το οποίο έγινε γρήγορα διαφορά δύο πόντων με τα τρίποντα των Ράουτινς και Κολόμ (6-8). Ο Παναθηναϊκός με Έβανς και Παπαπέτρου έχτισαν ένα νέο σερί (8-15), το οποίο μειώθηκε εκ νέου με τις 3 συνεχόμενες ασίστ του Κολόμ να μετουσιώνονται σε καλάθια (14-15). Ο Ράουτινς ισοφάρισε σε 17-17, πριν το κλείσιμο του δεκαλέπτου (17-20).
Φιλιππάκος και Μαυροειδής έβαλαν συνεχόμενα καλάθια (23-27), όμως η αδυναμία τους να περιορίσουν επιθετικά τον Παπαγιάννη, επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει. Αρχικά έφτασε στο +11 με τον Σαντ Ρος (23-34) και εν συνεχεία το +17 (28-45) με τον Μέικον. Το τρίποντο του Ράουτινς ήταν ανάσα για την ΑΕΚ (31-45) αλλά οι τελευταίες αποφάσεις των διαιτητών δεν επέτρεψαν στους Κιτρινόμαυρους να πλησιάσουν περαιτέρω.
Οι 5 γρήγοροι πόντοι του Χάμερ έβαλαν τη Βασίλισσα στην εξίσωση του αγώνα (36-45), αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε πόντους μετά από συνεχόμενες κακές αποφάσεις της διαιτητικής τριάδας που δεν έκανε καθόλου εύκολο το έργο στην ομάδα του Σεγκούρα (40-55). Η διαιτησία του Φούφη ήταν πολύ κακή, όσον αφορά τις αποφάσεις κατά της Ένωσης, με τον κόσμο να δίνει τρομερή πνοή μεν, αλλά να μην είναι αρκετή δε (46-57). Η αστοχία των Πετρόπουλου και Κόνιαρη, αλλά και ο αγωνιστικός ρυθμός που λείπει στον δεύτερο ήταν σημαντικά στοιχεία που κράτησαν χαμηλά την ομάδα προς το τέλος του δεκαλέπτου (48-62), σε ένα σημείο που είχαν βγει αρκετές άμυνες από πλευράς ΑΕΚ.
Η προσπάθεια του Ίαν Χάμερ ήταν και πάλι τρομερή στο ξεκίνημα του τετάρτου δεκαλέπτου και έδωσε τρομερή ενέργεια στους συμπαίκτες του (55-64), οι οποίοι παρά το σόου που έδωσε ο Φούφης και οι βοηθοί του στα Λιόσια, συνέχισαν την αντεπίθεση διαρκείας με το τρίποντο του Ράουτινς (60-68). Όσοι βρέθηκαν στα Λιόσια δημιούργησαν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, η οποία μεταδόθηκε και εντός παρκέ όσο περνούσε η ώρα, όμως για ακόμη μια φορά η διαιτητική τριάδα στάθηκε ικανή να αλλάξει το μομέντουμ του αγώνα (60-74).
Τα ανάποδα σφυρίγματα δεν ήταν λίγα, με αποτέλεσμα να μπορέσουν ως ένα μεγάλο βαθμό να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο ματς, δίνοντας την δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει στο σκορ, παρά την αρχική μείωση σε μονοψήφιο αριθμό της ΑΕΚ και με αυτό τον τρόπο η Βασίλισσα γνώρισε την ήττα με 69-83 απ’ τους Πράσινους.
Περισσότερα σε λίγο…
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement