
Ο προπονητής της Κ17 της ΑΕΚ, Γενναίος Καραχάλιος μίλησε για τους στόχους της ομάδας μετά από μια πολύ καλή σεζόν, ενώ αναφέρθηκε και στα στοιχεία που άλλαξαν την πορεία του συλλόγου την φετινή σεζόν.
Με αφορμή τη συμμετοχή των ομάδων Κ17 και Κ15 της ΑΕΚ στα Final 4 των πρωταθλημάτων Super League 2021-22, η Ακαδημία της ΠΑΕ ΑΕΚ, παραχώρησε μια συνέντευξη Τύπου, με τους προπονητές των δυο ομάδων, αλλά και με τον Ηλία Καλοπήτα.
Το ΑΕΚ1924 βρέθηκε στα Σπάτα και ο τεχνικός της Κ17 της Ένωσης, Γενναίος Καραχάλιος, απάντησε σε αρκετά ερωτήματα αναφορικά με την πορεία της ομάδας, τα κομμάτια που έκριναν την χρονιά, ενώ μίλησε και για τον στόχο ενόψει του Final 4.
Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Καραχάλιος είπε:
«Αρχικά, δύο στοιχεία χαρακτηρίζουν την ομάδα. Επαγγελματισμός και προσήλωση στο πλάνο. Αυτά χαρακτηρίζουν και την Κ17. Επαγγελματισμός από όλο το σταφ και προσήλωση του πλάνου από τους ποδοσφαιριστές μας. Στόχοι μας αρχικώς ήταν μία θέση στα πλέι οφ και αυτό το πετύχαμε όντας πρώτοι από την 1η αγωνιστική. Πάμε σε μία διοργάνωση που δεν έχουμε εμπειρία, αλλά πάμε εκεί για να παίξουμε και να πάμε μέχρι και τον τελικό».
Για τα κομμάτια που εμβαθύνουν οι προπονητές:
«Το πιο σημαντικό είναι να μάθουν να κερδίζουν. Ακόμα και σε αυτές τις ηλικίες πρέπει να μάθουν πως είναι να είσαι νικητής. Αυτό το περνάμε μέσα από το αγωνιστικό πλάνο, προκειμένου να κατανοηθεί από το παιδί. Επίσης, σημαντικό είναι για το παιδί πως να μάθει να διεκδικεί τη νίκη μέσα από τις βασικές αρχές του παιχνιδιού.
Φέτος υπάρχει ένα πλάνο, που έδωσε αυτό το boost για να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές μας να κάνουν τη διαφορά. Η νοοτροπία αλλάζει μέσα από τη προπόνηση και μέσα από τη γενική καθοδήγηση. Πρέπει το παιδί που παίζει στην ΑΕΚ να μάθει να νικάει. Είναι πολύ κακό να συνηθίσει κάποιος στην ήττα. Να μάθει να χάνει και να μην τον ενδιαφέρει. Η προπόνηση πρέπει να ΄ναι σκληρή σαν τον αγώνα».
Για την Κ17 που πάει πρώτη φορά σε Final 4 και το εάν αυτή η φουρνιά θα μας απασχολήσει στο μέλλον:
«Εγώ δε πιστεύω ποτέ σε μια φουρνιά. Πιστεύω στη προπόνηση και στην εξέλιξη των ποδοσφαιριστών. Αν τους δώσεις τα εφόδια να το πετύχουνε, θα το πετύχουν σ’ αυτή την ηλικία. Δουλέψανε απίστευτα φέτος, έχοντας περάσει δύσκολες στιγμές. Τους μισούς τους έχω από δύο χρόνια τον καθένα και τώρα διεκδικούμε κάτι που και οι ίδιοι μπορεί να μη το πιστεύαν πολύ.
Για να κτίσεις ένα ποδοσφαιριστή και χαρακτήρα, παίζουν ρόλο όλα τα ερεθίσματα που παίρνει ένας παίκτης. Υπάρχουν σίγουρα πάρα πολλοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, όπως υπάρχουν σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες της ΑΕΚ. Κι άλλα παιδιά θα γίνουν επαγγελματίες, γιατί έχουν προσπαθήσει να φθάσουν σε αυτό το level. Όσοι είναι στην Κ17, είναι ικανοί για το καλύτερο».
Για τους στόχους της Κ17 στο Final 4:
«Εμείς πάμε για να μείνουμε μέχρι την Τετάρτη. Δε θα πούμε αν θα το πάρουμε ή όχι. Αλλά εμείς θέλουμε να μείνουμε και μετά τη Κυριακή και να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε στον τελικό. Ήμασταν πρώτοι εξ αρχής, ενώ έχουμε την καλύτερη επίθεση και την δεύτερη καλύτερη άμυνα. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».
Για το τι ψυχολογία υπάρχει ανάμεσα στα παιδιά:
«Θα σας φέρω ένα παράδειγμα. Όταν πας στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος και παίζεις με 11 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές και κάνεις από τα καλύτερά σου παιχνίδια, φαίνεται η αυτοπεποίθησή σου. Όταν έχεις 30άτομα και έχουμε τόσο υψηλό ρυθμό, είμαστε πάρα πολύ καλά. Σε αυτοπεποίθηση και διάθεση είμαστε πάρα πολύ καλά. Έχουμε επιτυχίες και τα παιδιά είναι εξαιρετικά στην ψυχολογία τους».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement