27.11
15:22

Εθνική Ελλάδας: Η επόμενη μέρα στον πάγκο της Εθνικής και η λίστα με τα ονόματα προπονητών

AEK1924.gr team
Εθνική Ελλάδας: Η επόμενη μέρα στον πάγκο της Εθνικής και η λίστα με τα ονόματα προπονητών
Advertisement

Ο Τζον Φαν Σιπ αποτελεί παρελθόν από την Εθνική και ξεκινά η διαδικασία της διάδοχης κατάστασης στον γαλανόλευκο πάγκο. Ο Κώστας Κωνσταντινίδης θα δει Έλληνες και ξένους προπονητές, οι υπαρκτές περιπτώσεις και οι μη ρεαλιστικές, συγκεκριμένο το μπάτζετ που μπορεί να διατεθεί. 

Έπειτα από σχεδόν 2,5 χρόνια κοινής συμπόρευσης, ο Τζον Φαν Σιπ αποτελεί παρελθόν από την Εθνική ομάδα. Ο Ολλανδός δεν ήθελε άλλο να περιμένει την ΕΠΟ, θεωρώντας ότι δεν ήταν ιδιαίτερα “ζεστή” στο να τον κρατήσει και αποφάσισε να βάλει τίτλους μέσω δήλωσης που έκανε στο Instagram. Άφησε αιχμές για τη συμπεριφορά στο πρόσωπό του, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η απάντηση της Ομοσπονδίας για τον πρώην πλέον εκλέκτορά μας.

Από… χθες, λοιπόν, ξεκίνησε το ψάξιμο για να βρεθεί ο διάδοχος, ο οποίος θα αναλάβει να τρέξει την ομάδα στο επόμενο Nations League και στα προκριματικά για το Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας. Ο Κώστας Κωνσταντινίδης θα αναλάβει να βρουν τον άνθρωπο που θα αναλάβει το πηδάλιο, προκειμένου να βγει η Εθνική από το τέλμα και να επιστρέψει στα μεγάλα ραντεβού, από τα οποία λείπει μετά το Μουντιάλ του 2014.

Θα δουν Έλληνες και ξένους προπονητές

Ήδη ακούγονται αρκετά ονόματα, κάποια αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός και κάποια άλλα είναι όντως ρεαλιστικά. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι θα δουν τόσο Έλληνες προπονητές όσο και ξένους, προτού παρθεί η τελική απόφαση. Επίσης, μην ξεχνάμε πως το μπάτζετ είναι συγκεκριμένο, δεν μπορεί να ξεφύγει, επομένως ονόματα από τα “πρώτο ράφι” θα πρέπει να αποκλειστούν, διότι πολύ απλά δεν μπορούν να καλυφθούν οι οικονομικές τους απαιτήσεις. Χρειάζεται ρεαλισμός και προσγείωση στην πραγματικότητα…

Μάνατζερ ήδη προτείνουν πελάτες τους, έχουν φτάσει “βιογραφικά” στην ΕΠΟ, όμως βιασύνη δεν υπάρχει. Οι επόμενες επίσημες υποχρεώσεις είναι τον Μάρτιο του 2022, επομένως υπάρχει χρόνος για να βρεθεί ο επόμενος ομοσπονδιακός προπονητής. Σκοπός είναι να παρθεί η σωστή απόφαση, με αμιγώς ποδοσφαιρικά κριτήρια και να έρθει ένας άνθρωπος που θα μπορέσει να δουλέψει σωστά, μεθοδικά, να εξελίξει την ομάδα, να της δώσει ταυτότητα και συνάμα να είναι αποτελεσματική.

Τα πρώτα ονόματα και τα… όνειρα θερινής νυκτός

Ο Γιώργος Δώνης, ο Τραϊανός Δέλλας, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ονόματα που δεδομένα υπάρχουν στο τραπέζι, ενδεχομένως και ο νυν προπονητής του Παναιτωλικού, Γιάννης Αναστασίου. Από ‘κει και πέρα, ο Μανόλο Χιμένεθ ακούγεται έντονα το τελευταίο 24ωρο ως πιθανή λύση, μιας και γνωρίζει καλά τα λημέρια μας και θα χρειαζόταν λιγότερο χρόνο προσαρμογής σε σχέση με άλλους. Άλλες περιπτώσεις όπως του Ερνέστο Βαλβέρδε και του Φερνάντο Σάντος είναι μη ρεαλιστικές, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Φυσικά, δεν αποκλείεται να πέσουν και άλλα ονόματα στο τραπέζι, μιας και δεν υπάρχει περιορισμός στο αν θα είναι Έλληνας ή ξένος ο επόμενος προπονητής. Ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων, Κώστας Κωνσταντινίδης, έχει μπροστά του ένα δύσκολο έργο, καθώς ο νέος εκλέκτορας θα πρέπει να πετύχει, είναι πολλές οι μαζεμένες αποτυχίες. Επίσης, ένα θέμα ακόμα που πρέπει να εξεταστεί, είναι αν το συμβόλαιο θα είναι για το Nations League σε πρώτη φάση και… βλέπουμε για τα προκριματικά ή θα του δοθούν τα “κλειδιά” με φόντο το 2024.

Πηγή: sport24.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->