Ήταν ένα ζήτημα. Τι θα ισχύει δηλαδή από την 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας όταν και θα έχουμε διπλά ματς στον θεσμό. Στην προκήρυξη του καλοκαιριού γραφόταν ξεκάθαρα πως «Στην 6η , 7η και 8η Φάση που οι αγώνες είναι διπλοί, για την ανάδειξη του νικητή (υπέρ)ισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο (2) όμοια αποτελέσματα, στον 2ο αγώνα ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των πέναλτι».
Όπερ σημαίνει πως το εκτός έδρας γκολ ισχύει κανονικά από εδώ και στο εξής. Πολλοί πίστεψαν πως πρόκειται για λάθος ή παράλειψη της διοργάνωτριας αρχής.
Το Gazzetta επικοινώνησε με την ΕΠΟ και η απάντηση που πήρε ήταν ξεκάθαρη. «Δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα από την UEFA» και πως «δεν αλλάζει κάτι σε ότι είχαμε κάνει γνωστά από το καλοκαίρι».
Με λίγα λόγια από την επόμενη φάση του Κυπέλλου, όταν και θα μπουν τα διπλά ματς το εκτός έδρας γκολ θα μετράει κανονικά.
Τυχαίο παράδειγμα: Εάν κληρωθεί στην 6η φάση του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό και το πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκης» λήξει 2-1 και η ρεβάνς στην «Λεωφόρο» 1-0 τότε θα προκριθούν οι «πράσινοι» εξαιτίας του εκτός έδρας γκολ. Εάν συνέβαινε αυτό σε ευρωπαϊκή διοργάνωση τότε το ζευγάρι θα οδηγούνταν στην παράταση. Το ίδιο φυσικά και για τις ισοπαλίες. Δηλαδή εάν στο «Καραϊσκάκης» ο αγώνας τελειώσει 0-0 και στην «Λεωφόρο» 1-1 θα προκριθεί ο Ολυμπιακός.
Πηγή: gazzetta.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement