25.3
13:39

Κατσαούνης: «Πλάνο τριετίας στο πόλο της ΑΕΚ από το καλοκαίρι»

AEK1924.gr team
Κατσαούνης: «Πλάνο τριετίας στο πόλο της ΑΕΚ από το καλοκαίρι»
Advertisement

Ο general manager των τμημάτων υγρού στίβου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, μίλησε σε συνέντευξη του για την επανεκκίνηση σε Α1 Ανδρών και Α’ Γυναικών πόλο και τους μελλοντικούς στόχους της ομάδας, αλλά και για τις ακαδημίες.

Αναλυτικά η συνέντευξη στο sport3.gr:

Η ιστορική πρώτη συμμετοχή των ομάδων της ΑΕΚ στα μεγάλα πρωταθλήματα του πόλο, δηλαδή τόσο στην Α1 Ανδρών όσο και στην Α’ Γυναικών, τη σεζόν 2020-2021, ξεκίνησε αξιοπρεπώς, αλλά οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές και οι φίλαθλοί της δεν μπορούν να τη χαρούν όσο θα ήθελαν λόγω της διακοπής, που έγινε, μάλιστα δύο φορές, εξαιτίας των μέτρων για την προστασία από τον covid-19 και της απουσίας των φιλάθλων από τις εξέδρες. Η Α1 Ανδρών επανεκκινεί το Σάββατο (27/3) από την 7η αγωνιστική, αλλά θα ολοκληρωθεί κουτσουρεμένη, ενώ η Α’ Γυναικών θα ξαναρχίσει την επόμενη Πέμπτη (1/4) και θα τελειώσει κανονικά, όπως είχε προγραμματιστεί μετά την πρώτη διακοπή.

Με δεδομένο ότι καμία ομάδα δεν θα υποβιβαστεί, στην Α1 Ανδρών, όπου θα διεξαχθεί μόνο ο πρώτος γύρος και τα πλέι οφ για τις ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1-6, αυτή η εξέλιξη σημαίνει ότι η ανδρική ομάδα της ΑΕΚ δεν έχει ουσιαστικό κίνητρο και θα αγωνίζεται μόνο για το γόητρο και την αξιοπρέπειά της. Σε μια σεζόν που θεωρείται «χαμένη». Για τη γυναικεία ομάδα, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς φαίνεται πως μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και κατάταξη στην πρώτη τετράδα της τελικής κατάταξης και τα πλέι οφ. Για όλα αυτά, αλλά και για τους μελλοντικούς στόχους της ΑΕΚ με το τριετές πλάνο που θα εκπονηθεί και θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το προσεχές καλοκαίρι, όπου θα δοθεί βάρος στις ακαδημίες, μίλησε στο sports3 ο general manager των τμημάτων υγρού στίβου της Ένωσης Γιώργος Κατσαούνης.

«Αναφορικά με την επανέναρξη, σίγουρα είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάμε πάλι. Δεν παύει, όμως, να είναι μια περίεργη χρονιά και χαμένη για την ομάδα των Ανδρών. Εμείς που θα μείνουμε πιθανότατα εκτός εξάδας δεν έχουμε πολλά περιθώρια. Χάνεται ένα διάστημα μεγάλο, ένας γύρος. Και είναι πολύ σύντομο διάστημα για να διαφοροποιηθούν τα πράγματα, αλλά θα αγωνιστούμε και θα επιδιώξουμε να παρουσιάσουμε καλή εικόνα στις εναπομείνασες αγωνιστικές. Για την Α1 Γυναικών είναι καλό ότι θα ολοκληρωθεί κανονικά το πρωτάθλημα και θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για να βρεθούμε σε υψηλή θέση.

Προφανώς το ότι δεν έχουμε κόσμο δίπλα μας είναι μείον και για τη διοίκηση και για τους παίκτες και τις παίκτριες. Περιμένουμε πώς και πώς να βγούμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση, να επανέλθουμε στην κανονικότητα και να δείξουμε τις δυνατότητές μας υπό φυσιολογικές συνθήκες για τον αθλητισμό. Έχουμε έτοιμο πλάνο τριετίας από το προσεχές καλοκαίρι. Σχεδιάζουμε να δώσουμε έμφαση στο κομμάτι των ακαδημιών. Για να χτίζουμε πλέον από κάτω προς τα πάνω. Υπάρχει, φυσικά, το πρόβλημα με τα κολυμβητήρια. Δεν έχουμε δική μας πισίνα και ενώ για τις ομάδες Ανδρών και Γυναικών χρησιμοποιούμε τα κολυμβητήρια της Γλυφάδας και του Αγίου Κοσμά, για τις ακαδημίες χρησιμοποιούμε το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Εκεί έχουμε προβλήματα με τα ωράρια, καθώς υπάρχουν κι άλλες ομάδες και εμείς παίρνουμε ώρες αργά το βράδυ, κάτι δύσκολο για τα μικρά παιδιά και τους γονείς τους». Αυτά το τονίζει ο Κατσαούνης και εξηγεί:

«Φιλοδοξούμε να κάνουμε μεγάλη και στον υγρό στίβο»

«Τι θα αλλάξει, λοιπόν, από τη νέα σεζόν; Θα ενταθούν οι προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε καλύτερα ωράρια και όχι βραδινές ώρες, ώστε να μας βολεύουν και να δουλέψουμε στον συγκεκριμένο τομέα πιο σωστά και μεθοδικά. Να χτίσουμε με τις καλύτερες προοπτικές στο συγκεκριμένο τομέα το συντομότερο δυνατό. Διότι θα πρέπει να το παραδεχτούμε ότι ο σύλλογος ΑΕΚ είναι τεράστιος με όνομα βαρύ σαν ιστορία, αλλά το κομμάτι του υγρού στίβου δεν είναι ακόμα και φιλοδοξούμε να τον κάνουμε σύντομα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->