21.12
17:13

Φέρνει Τζάκσον Βρόμαν ο Σάκοτα!

AEK1924.gr team
Φέρνει Τζάκσον Βρόμαν ο Σάκοτα!
Advertisement

Ο διεθνής με το Λίβανο αλλά αμερικανός σέντερ έρχεται στην Ελλάδα έχοντας επιλεγεί από τον Ντούσαν Σάκοτα ως ο κατάλληλος για να γεμίσει τη ρακέτα της ΑΕΚ και να λύσει το πρόβλημα που παρατηρείται κάτω από τα καλάθια.

Σχεδόν 20 χρόνια μετά τη σύντομη θητεία του πατέρα του Μπρετ στον Αρη (σεζόν 1985-86) ένας ακόμη Βρόμαν, ο γιος του παλαίμαχου άσου, Τζάκσον, καλοβλέπει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στα μέρη μας. Αν μάλιστα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, που έχουν αρχίσει με την ΑΕΚ εδώ και αρκετές ημέρες, τότε και ο Βρόμαν τζούνιορ θα φορέσει κιτρινόμαυρα! 

Ο τεχνικός της Ενωσης Ντράγκαν Σάκοτα αναζητεί εδώ και πολύ καιρό έναν σέντερ για να καλύψει το σημαντικό κενό, που παρουσιάζεται στη «front line» της ομάδας του. Διαπιστώνοντας, λοιπόν, ότι αυτή την εποχή η αγορά δεν προσφέρει κάτι σπουδαίο και δεδομένου ότι είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις τύπου Μάικλ Ερικ (του Νιγηριανού που έπειτα από μόλις ένα ματς άφησε τον Πανελευσινιακό για να υπογράψει στην ιταλική Μπρίντιζι), φαίνεται να έχει κατασταλάξει στην περίπτωση του 33χρονου (ύψους 2,08 μ.) πάουερ φόργουορντ/σέντερ Τζάκσον Βρόμαν. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SDNA ο Βρόμαν βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο επαφών με την ΑΕΚ. Επικοινώνησε, μάλιστα, με συμπατριώτη του, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α1, ο οποίος του ανέλυσε λεπτομερώς το σκηνικό. Τον ανταγωνισμό, που βοηθάει τους καλούς παίκτες να αναγεννηθούν και να αποκτήσουν κίνητρο, καθώς και την προοπτική που υπάρχει στην ΑΕΚ, η οποία δια στόματος του μεγαλομετόχου της Μάκη Αγγελόπουλου έχει θέσει σε εφαρμογή ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, ώστε τα επόμενα χρόνια να επιστρέψει στη διεκδίκηση των τίτλων.

xenos-2

Η καριέρα του

Ο Τζάκσον Βρόμαν κουβαλάει σημαντική εμπειρία, καθώς τις δύο πρώτες επαγγελματικές σεζόν της καριέρας του (2004-06) πέρασε το κατώφλι του ΝΒΑ (Φοίνιξ Σανς, Νιού Ορλεανς/Οκλαχόμα Σίτι Χόρνετς) και στη συνέχεια το μπάσκετ τον ταξίδεψε σε όλα τα σημεία του ορίζοντα, από την Ισπανία (Γκραν Κανάρια, Χιρόνα), τη Λιθουανία (Λιέτουβος Ρίτας), ως το Ιράν (Σάμπα Μερ, Μαχράμ), την Κίνα (Νιού Σέντσουρι Λέοπαρντς, Νανζίνγκ Ντράγκονς, Φλέιμινγκ Μπουλς), τη Νότια Κορέα (Λαντ Ελεφαντς) και τις Φιλιππίνες (Τζινέμπρα Κινγκς). 

Τη σεζόν 2013-14 αγωνίστηκε στους Νανζίνγκ Ντράγκονς (Α1 Κίνας), όπου σε 25 αγώνες είχε 14,4 πόντους (54,8% δ., 16,7% τρ., 34,5% β.), 10,4 ριμπαόυντ, 4,2 ασίστ, 2,8 κλεψίματα και 2,2 τάπες. Στα κλεψίματα, μάλιστα και στις τάπες αναδείχθηκε δεύτερος στην κινεζική λίγκα. Μέσα στο 2014 μετακόμισε στο Πουέρτο Ρίκο για να φορέσει τη φανέλα των Καπιτάνες ντε Αρεσίμπο. Αγωνίστηκε σε τρία ματς έχοντας 5,7 πόντους, 4,3 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ και 2,7 κλεψίματα κατά μέσον όρο. 

Στα αξιοσημείωτα της αθλητικής διαδρομής του η επιλογή του στο Νο.31 του δεύτερου γύρου του ντραφτ του ΝΒΑ το 2004  από τους Σικάγο Μπουλς, οι οποίοι παραχώρησαν αμέσως τα δικαιώματά του στους Φοίνιξ Σανς. Τον Ιούνιο του 2009 ο Βρόμαν πήρε τη λιβανέζικη υπηκοότητα και συμφώνησε με την Ομοσπονδία του Λιβάνου να αγωνιστεί στην Εθνική Ομάδα της χώρας. Συμμετείχε στο Μουντομπάσκετ 2010 της Τουρκίας (μ.ό. 14,8 π., 6,4 ρ., 2 ασ.) και στο Πανασιατικό Πρωτάθλημα 2009 της Κίνας (μ.ό. 17,1 π., 8,4 ρ., 2,5 ασ.).   

Ρεπορτάζ του Κώστα Σωτηρίου στο sdna.gr

 

 

 

 

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->