08.11
11:25

Με “εντολή” Λοβέρδου ακόμη και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για κάπνισμα στο σχολείο

AEK1924.gr team
Advertisement

Νέα εγκύκλιος για το κάπνισμα μέσα στα σχολεία. Τι προβλέπει για τους παραβάτες εκπαιδευτικούς και μαθητές

Να σταματήσει το φαινόμενο μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών, να καπνίζουν μέσα στους χώρους του σχολείου – ακόμη και στο προαύλιο -επιχειρεί με εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Παιδείας κ.Λοβέρδος.

Eιδικότερα σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Παιδείας που απέστειλε σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσεις και τις σχολικές μονάδες σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την αριθ. 88202/25-06-2009 (Β΄1286) Υπουργική Απόφαση, απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα σε όλους τους χώρους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κάθε βαθμίδας, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Επομένως, εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν επιτρέπεται να καπνίζουν σε όλους τους χώρους του σχολείου.

Σε ό,τι αφορά στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με την εγκύκλιο, η μη τήρηση των ανωτέρω, επισύρει τις εξής κυρώσεις:

Παρατήρηση, β) επίπληξη, γ) ωριαία απομάκρυνση εκ του διδασκομένου μαθήματος, δ) αποβολή εκ των μαθημάτων μέχρι 3 ημερών, ε) αποβολή εκ των μαθημάτων μέχρι 5 ημερών και στ) αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος

Σύμφωνα με την παραπάνω εγκύκλιο με αυστηρές κυρώσεις σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ο κ. Λοβέρδος επιχειρεί να βάλει μια “τάξη” στους σχολικούς χώρους και να εφαρμόσει το αυτονόητο, που μάλλον μέχρι στιγμής κανένας δεν μπορεί να επιβάλλει.

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->