
Η ΑΕΚ προβλημάτισε με την εικόνα της απέναντι στον Ατρόμητο γνωρίζοντας την ήττα με 2-1, δείχνοντας ότι χρειάζεται δουλειά και χρόνο, τον οποίο δεν διαθέτει ενόψει του τελικού του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό, όπως και ενίσχυση για την επόμενη σεζόν.
Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε μόλις στο 3ο λεπτό να απειλήσει την εστία του Ατρόμητου, όταν ο Λιβάγια πήρε την μπάλα και βρήκε υπέροχα τον Ολιβέιρα, ο οποίος ντρίμπλαρε δυο φορές τον Γιαννιώτη, αλλά το πλασέ του βρήκε τον Γούτα που έδιωξε πάνω απ’ την γραμμή σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Μετά από τρία λεπτά η Ένωση ξανά απείλησε, όταν ο Λιβάγια βρήκε όμορφα αυτή την φορά τον Λόπες, ο οποίος πάτησε περιοχή, καθυστέρησε να σουτάρει και ο Ρισβάνης τον πρόλαβε με ένα τάκλιν και αποσόβησε τον κίνδυνο.
Οι Κιτρινόμαυροι είχαν την κατοχή της μπάλας, έψαχναν τρόπο να επιτεθούν, αλλά το γκολ το σημείωσε ο Ατρόμητος, έπειτα από κόρνερ του Γκάλο που χτύπησε στον Σβάρνα και κατέληξε στην δεξιά γωνία του Τσιντώτα, που ήταν πολύ δύσκολο για να διώξει.
Το γκολ ήταν στη κυριολεξία κόντρα στη ροή του ματς, καθώς ο Ατρόμητος προσπαθούσε να απειλήσει μόνο από αντεπιθέσεις (είχε σπάνια την ευκαιρία) και από στατικές φάσεις. Μια τέτοια φάση ήταν και δέκα λεπτά μετά το γκολ που σημείωσε, όταν ο Γκάλο εκτέλεσε ακόμα ένα κόρνερ, ο Μανούσος πήρε την κεφαλιά σημαδεύοντας το δοκάρι του Τσιντώτα.
Το γκολ μπορεί να μην ήρθε για τον Ατρόμητο, αλλά βγήκε στην αντεπίθεση η ΑΕΚ καταφέρνοντας να ισοφαρίσει σε ανοιχτό γήπεδο την ομάδα του Περιστερίου. Συγκεκριμένα, μετά το δοκάρι ο Σβάρνας έδιωξε, ο Λιβάγια πήρε την μπάλα και έβγαλε στο κενό χώρο τον Παουλίνιο που έφυγε πίσω απ’ την σέντρα και πλάσαρε σωστά τον Γιαννιώτη, κάνοντας το 1-1.
Απ’ εκεί και έπειτα το ματς δεν είχε κάτι το αξιοσημείωτο, η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, πιέζοντας τον Ατρόμητο, αλλά χωρίς να καταφέρει να βρει το γκολ, αλλά ούτε να απειλήσει την εστία του Γιαννιώτη, με αποτέλεσμα να τελιώσει το πρώτο ημίχρονο με το 1-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες μπήκαν πολύ νωθρά στο ματς, χωρίς να δημιουργούν κινδύνους στις δυο άμυνες, αλλά σε μια ανύποπτη φάση ο Ατρόμητος κέρδισε το πέναλτι. Πιο συγκεκριμένα στο 57ο λεπτό, ο Οικονόμου έχασε την μπάλα με φάουλ ο Ευαγγέλου δεν έδωσε κάτι, ο Αθανασίου πήρε την μπάλα απ’ τον Ούμπιντες και πάτησε περιοχή, τσιμπώντας την μπάλα απ’ τον Τσιντώτα που τον ανέτρεψε και κέρδισε το πέναλτι, το οποίο ευστόχησε ο Αργεντινός χαφ για το 1-2.
Ο ρυθμός του αγώνα δεν ανέβηκε ιδιαίτερα και κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, η ΑΕΚ είχε την κατοχή αλλά δεν έβρισκε διαδρόμους, με την πρώτη καλή ευκαιρία να έρχεται στο 73ο λεπτό του ματς, όταν ο Αλμπάνης έκοψε προς τα μέσα απ’ τα αριστερά έκανε ένα σουτ με το δεξί αλλά η μπάλα πέρασε εκατοστά δίπλα απ’ την εστία του Μανδά.
Απ’ εκεί και έπειτα η ΑΕΚ και με τους νεαρούς παίκτες της, που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, έβγαζε μια φρεσκάδα και μια ταχύτητα, αλλά υπήρχαν αρκετές ημιτελείς φάσεις και δεν δημιούργησε προδιαγραφές για να απειλήσει την εστία του Μανδά, με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει έτσι μέχρι το τέλος του αγώνα και η Ένωση να γνωρίζει την ήττα στο πρώτο της φιλικό για τη νέα σεζόν.
Η γενική εικόνα της ΑΕΚ δεν ενθουσίασε ιδιαίτερα, αντιθέτως προβλημάτισε, δείχνοντας ότι χρειάζεται χρόνο για να βρεθεί στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά κάτι τέτοιο δεν το διαθέτει, καθώς ο σημερινός αγώνας ήταν πρόβα τζενεράλε ενόψει του τελικού του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό.
ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Τσιντώτας (58’ Αθανασιάδης), Σβάρνας (83’ Χνίντ), Οικονόμου (58’ Τσιγκρίνσκι), Λάτσι (70’ Ινσούα), Παουλίνιο (58’ Μπακάκης), Λόπες (70’ Μαχαίρας), Κρίστιτσιτς (46’ Μπότος), Σιμόες (70’ Μάνταλος), Σαμπανάτζοβιτς (58’ Βέρντε), Λιβάγια (76’ Χριστόπουλος), Ολιβέιρα (46’ Αλμπάνης).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement