17.6
18:11

Η «ευρωπαία» ΑΕΚ και τα σενάρια

AEK1924.gr team
Η «ευρωπαία» ΑΕΚ και τα σενάρια

Μέσω ανακοίνωσης, οι άνθρωποι της UEFA ανακοίνωσαν μία σειρά αλλαγών και αποφάσεων. Διαφορές που φυσικά δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστη την ΑΕΚ.

Σημαντικές αποφάσεις πάρθηκαν από τα όργανα της UEFA σχετικά με τη σεζόν που έρχεται και ιδίως στον τρόπο με τον οποίο θα προκρίνονται οι ομάδες μέχρι τη φάση ομίλων.

Αποφασίστηκε οι αγώνες των προκριματικών σε Champions και Europa League, να είναι μονοί, με εξαίρεση μόνο τα play-off της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αυτό πρακτικά για την ΑΕΚ σημαίνει πως αν τερματίσει στη 2η θέση των play-off και πάρει το εισιτήριο για το Champions League, τότε οι σεζόν ξεκινά στις 25 ή 26 Αυγούστου. Από την άλλη, αν τερματίσει στην 3η θέση τότε δεδομένα θα βρεθεί στο Europa League.

Εκεί «παίζουν» δυο σενάρια. Το… καλό ακούει στο να πάρει το Κύπελλο και την 3η θέση και έτσι θα ξεκινήσει στις 24 Σεπτεμβρίου τους αγώνες της στην διοργάνωση. Το… κακό αναφέρει πως αν ο Άρης κερδίσει το Κύπελλο, τότε η ΑΕΚ θα μπει στη μάχη των προκριματικών του Europa League στις 17 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, ο στόχος της ομάδα τους Καρέρα είναι η κατάληψη της 2ης θέσης και η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, κερδίζοντας το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες:

UEFA Champions League 2020-21

  • Play off α’ γύρου: 8 και 11 Αυγούστου
  • 1ος προκριματικός: 18/19 Αυγούστου
  • 2ος προκριματικός: 25/26 Αυγούστου
  • 3ος προκριματικός: 15/16 Σεπτεμβρίου
  • Play off: 22/23 και 29/30 Σεπτεμβρίου

Φάσεις Ομίλων: 20/21 και 27/28 Οκτωβρίου, 3/4 Νοεμβρίου και 24/25 Νοεμβρίου, 1/2 Δεκεμβρίου και 8/9 Δεκεμβρίου

UEFA Europa League 2020-21

  • Προκρ. 1ου γύρου: 20 Αυγούστου
  • 1ος γύρος: 27 Αυγούστου
  • 2ος γύρος: 17 Σεπτεμβρίου
  • 3ος γύρος: 24 Σεπτεμβρίου
  • Play off: 1 Οκτωβρίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement