10.2
09:55

Νέα ρύθμιση «σώζει» την ΑΕΚ

AEK1924.gr team
Νέα ρύθμιση «σώζει» την ΑΕΚ
Advertisement

Ο Γ.Γ Δημοσίων εσόδων, Χάρης Θεοχάρης με δηλώσεις του στην Καθημερινή, προανήγγειλε μια νέα τύπου ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο που μπορεί να βοηθήσει αρκετά την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Μια νέου τύπου ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αποκαλύπτει στην Καθημερινή ο νέος γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, η ρύθμιση θα είναι απολύτως προσαρμοσμένη στο οικονομικό προφίλ του κάθε οφειλέτη, καθώς θα λαμβάνονται υπόψη κριτήρια με αυτά που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για την αναδιάρθρωση τρων δανείων προς τους πελάτες τους. Δηλαδή, η οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη, η προηγούμενη συμπεριφορά του κλπ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η δυνατότητα καταβολής των δόσεων προς όφελος και των δυο πλευρών.

Ο κ. Θεοχάρης προαναγγέλλει, επίσης, τη διαγραφή των χρεών τα οποία θεωρούνται ανείσπρακτα, προκειμένου να μειωθεί το διοικητικό βάρος και να υπάρχει μια ρεαλιστική εικόνα για το ύψος των οφειλών προς το Δημόσιο.

Τέλος, κατηγορηματικός εμφανίζεται ως προς το θέμα της διαφθοράς και της πάταξης της φοροδιαφυγής. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, απομακρύνει τα ταμεία από τις εφορίες και προχωρά σε άνοιγμα των λογαριασμών όλων των διευθυντών, οι οποίοι κατέχουν νευραλγικές θέσεις του ΥΠΟΙΚ. Επίσης, πολλή δουλειά θα έχει και η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής

 

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->