14.8
19:50

Αργυρή στο επί κοντώ η Στεφανίδη

AEK1924.gr team
Αργυρή στο επί κοντώ η Στεφανίδη

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανοικτού Στίβου στη Ζυρίχη ανέβηκε η Κατερίνα Στεφανίδη, στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της. Με άλμα στα 4μ60 η Ελληνίδα επικοντίστρια έχασε το χρυσό την τελευταία στιγμή από τη Ρωσίδα Σιντόροβα και… διαδέχθηκε τη Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία έμεινε έβδομη στον τελικό.

Η Στεφανίδη, σταθερά καλή σε όλα τα ύψη που δοκίμασε, είχε σφιχταγκαλιάσει το χρυσό μετάλλιο. Η Ανζέλικα Σιντόροβα ωστόσο, στην τελευταία προσπάθειά της στα 4μ65, πέρασε τον πήχη και άφησε την Ελληνίδα στη δεύτερη θέση.

Η Στεφανίδη υπερέβη τα 4μ60 με τη δεύτερη προσπάθεια, επίτευγμα που της επέτρεψε να είναι μπροστά τόσο από τη Ρωσίδα Ανγκελίνα Ζουκ-Κρασνόβα όσο και από τη Γερμανίδα Λίσα Ράιζι, οι οποίες ξεπέρασαν το εν λόγω ύψος με την τρίτη.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σιντόροβα είχε αφήσει τα 4μ60, έχασε τα πρώτα δύο άλμα στα στα 4μ65, αλλά στο φινάλε δικαιώθηκε για την τακτική της, ούσα η μόνη που ανέβηκε τόσο ψηλά στον τελικό.

Ο Κατερίνα Στεφανίδη διαδέχθηκε στο βάθρο τη Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία πριν από δύο χρόνια στο Ελσίνκι ήταν τρίτη στην Ευρώπη. Η έτερη Ελληνίδα του τελικού δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, έμεινε χαμηλά, στα 4μ35, αποτυγχάνοντας τρεις φορές στα 4μ45, και κατετάγη έβδομη μαζί με τη Ρωσίδα Λουτκοβσκάγια και τη Φινλανδή Νίκανεν.

Η τελική κατάταξη του τελικού

1. Ανζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία) 4μ65

2. Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) 4μ60

3. Ανγκελίνα Ζουκ-Κρασνόβα (Ρωσία) 4μ60

4. Λίζα Ράιζι (Γερμανία) 4μ60

5. Ανγκέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία) 4μ45

6. Γίρινα Σβομπόντοβα (Τσεχία) 4μ45

7. Νικόλ Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4μ35

– Αλάνια Λουτκοβσκάγια (Ρωσία) 4μ35

– Μίνα Νίκανεν (Φινλανδία) 4μ35

10. Καρολίν Χίνγκστ (Γερμανία) 4μ35

– Τίνα Σούτεϊ (Σλοβενία) 4μ35

Κίρα Κρίνμπεργκ (Αυστρία) –

Μαριόν Λοτού (Γαλλία) –

ΠΗΓΗ: contra.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement