29.9
22:37

Και με το VAR… σπρώχνεται ο ΠΑΟΚ – Κανονικό το γκολ του Μάνταλου!

Κώστας Κοσικίδης
Και με το VAR… σπρώχνεται ο ΠΑΟΚ – Κανονικό το γκολ του Μάνταλου!

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος και η παρέα του, μαγείρεψαν το VAR όπως έπρεπε για να ευνοηθεί ο ΠΑΟΚ, ακυρώνοντας το γκολ του Μάνταλου ως οφσαιντ, παρότι ο Λημνιός που βρισκόταν στο τοίχος τον κάλυπτε κανονικά.

Στο ίδιο έργο θεατές έτυχε να βρεθούμε για ακόμα μια φορά με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, αλλάζοντας ξανά μια απόφαση εις βάρος της ΑΕΚ με την βοήθεια του VAR, έχοντας ξανά στην αναμέτρηση ξένο διαιτητή, όπως δηλαδή και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τα δυο πέναλτι που δεν δόθηκαν υπέρ των Κιτρινόμαυρων.

Στο σημερινό αγώνα, τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα, ο Μάρκο Λιβάγια εκτέλεσε μια στημένη μπάλα για την ΑΕΚ απ’ τα δεξιά, ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά και ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε, με τον Μάνταλο να παίρνει το ριμπάουντ και να κάνει από κοντά το 2-2. Οι διαιτητές παρότι αρχικά είχαν δείξει σέντρα μετά πάγωσαν περιμένοντας την επιβεβαίωση του VAR.

Ο Σιδηρόπουλος είδε και ξανά είδε την φάση και φώναξε τον Κλόσνερ για να πάρει την τελική απόφαση. Ο Ελβετός βρέθηκε εκεί και είδε με την παρέμβαση του VAR και με το πλάνο που του έδωσαν ότι ο Μάνταλος ήταν εκτεθειμένος  ακυρώνοντας το γκολ ως οφσαιντ.

Όμως, η πραγματικότητα ήταν διαφορετική, καθώς την φάση που τσέκαραν οι άνθρωποι του VAR αλλά και το πλάνο που έδωσαν για να το δει ο Κλόσνερ, ήταν λανθασμένο χωρίς να υπολογίζουν τον Δημήτρη Λημνιό που ήταν στο τοίχος.

Συγκεκριμένα, ο Λημνιός δεν κουνήθηκε απ’ το τοίχος μετά την εκτέλεση του φάουλ, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα, κάτω δεξιά.

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ παρέμεινε εκεί και ο Γιακουμάκης παίρνει την κεφαλιά καλύπτει ξεκάθαρα τον Μάνταλοπου μετά την απόκρουση του Ζίβκοβιτς, σημείωσε το γκολ για την Ένωση για το 2-2.

Ο Σιδηρόπουλος που ήταν στο VAR, αλλά και ο Κλόσνερ που τσέκαρε την φάση δεν παρατήρησαν τον συγκεκριμένο παίκτη, που φαίνεται ξεκάθαρα το κεφάλι του στην παρακάτω φώτο, κάτω δεξιά στον κύκλο της παρακάτω φωτογραφίας.

Ένα λάθος που στοίχισε στην ΑΕΚ ακυρώνοντας το γκολ στο 65ο λεπτό, έχοντας δηλαδή γεμάτο μισάωρο στο παιχνίδι για κάτι καλύτερο. Ξεκάθαρη η ευθύνη στην συγκεκριμένη φάση την έχει ο Τάσος Σιδηρόπουλος που έλεγχε το VAR και έπρεπε να το δείξει και μετέπειτα ο Ελβετός που τσέκαρε το VAR αλλά δεν το παρατήρησε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement