Απ’ την πρώτη προπόνηση ο Μιγκέλ Καρντόσο ζήτησε κάποια βασικά πράγματα απ’ τους ποδοσφαιριστές του, που φάνηκε πως θα είναι και ο κανόνας για τις επόμενες προπονήσεις
Είναι κατανοητό και λογικό ότι από μια προπόνηση σίγουρα δεν μπορείς να βγάλεις πολλά συμπεράσματα για το τι θα θελήσει ο προπονητής απ’ τους ποδοσφαιριστές του, αλλά στην προκειμένη περίπτωση με τον Μιγκέλ Καρντόσο τα δεδομένα ήταν διαφορετικά.
Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλησε πριν απ’ την πρώτη προπόνηση της ομάδας για την επόμενη σεζόν, να μιλήσει και να αναλύσει το πρόγραμμα της προπόνησης στους ποδοσφαιριστές του, αλλά πάνω απ’ όλα ήθελε να τους πει τι θέλει να δει απ’ τους ίδιους κατά την διάρκεια της προπόνησης.
Αρχικά, ο ίδιος δεν σταμάτησε ποτέ να συμβουλεύει, να κάνει παρατηρήσεις και να δίνει οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του. Ζήταγε συνεχώς στο μίνι-διπλό τουρνουά με το που έπαιρνε την μπάλα ο τερματοφύλακας να ανοίγονται οι ποδοσφαιριστές του για να ζητήσουν μπάλα.
Ενώ γενικά ζήταγε οι ποδοσφαιριστές του να ζητάνε μπάλα και να έχουν καλή πρώτη επαφή, ώστε με ένα κοντρόλ να μπορούν ακόμα και να ξεμαρκαριστούν για να μπορέσουν να μοιράσουν στη συνέχεια.
Το passing game φαίνεται πως είναι το δυνατό στοιχείο κι’ αυτό που θα κυριεύσει σε αυτό που θέλει να δημιουργήσει ο Μιγκέλ Καρντόσο για να παίξει η ΑΕΚ.
Απ’ εκεί και έπειτα όμως, συμβουλές και οδηγίες έδωσε και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, θέλοντας να υπάρξει πίεση σε κλειστούς χώρους, ενώ έδειξε ανεχτικός στα μαρκαρίσματα, τα οποία κάποια ήταν πιο σκληρά, θυμίζοντας συνθήκες αγώνα.
Σίγουρα, στις επόμενες προπονήσεις και στα φιλικά θα βγουν ακόμα περισσότερα συμπερά
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement