
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άλλαξε στάση σχετικά με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και μετά από ηλεκτρονική ψηφοφορία των μελών της πολιτικής γραμματείας, αποφάσισε να καταψηφίσουν το ρυθμιστικό σχέδιο για την «Αγιά Σοφιά», παρά την αρχική συμφωνία που είχε γίνει με την Ένωση
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Νεα» τα 21 μέλη της πολιτικής γραμματείας το ΣΥΡΙΖΑ είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο προτάσεις. Η πρώτη είχε να κάνει με την καταψήφιση όλου του ρυθμιστικού, και η δεύτερη, ναι μεν με καταψήφιση του ρυθμιστικού αλλά στη συνέχεια να κατατεθούν τροπολογίες με όρους και προϋποθέσεις για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, με στόχο να μην πειραχτεί το άλσος.
Στην ψηφοφορία επικράτησε με μία ψήφο παραπάνω, η πρώτη πρόταση, ενώ στην τελευταία συνεδρίαση που ξεκίνησε σήμερα στις 10:00 το πρώι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου,τόνισε χαρακτηριστικά:
«Για το 81 και το 82 τώρα. Η υπόθεση έχει πάρει πια εκρηκτικές διαστάσεις. Από την αρχή είπαμε ότι έχει προβλήματα. Έρχεστε να βάλατε νομοθέτηση με αποχαρακτηρισμό του άλσους. Είχαμε δείξει θετική διάθεση, όμως με απειλές και τραμπουκισμούς, οι κάτοικοι δεν μπόρεσαν να εκφράσουν την θέση τους, κάτι που δεν μπορούμε να δεχτούμε. Έτσι είμαστε τελείως αρνητικοί και με το 81 και με το 82».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement