03.4
10:40

Η παράδοση… υπερ της ΑΕΚ

AEK1924.gr team
Η παράδοση… υπερ της ΑΕΚ
Advertisement

Ενόψει του ματς της Ένωσης με τη Λαμία στα πλαίσια του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος το ΑΕΚ1924 σας παρουσιάζει τα ματς της ΑΕΚ στην ημιτελική φάση από τη σεζον 2015-16 ως το 2017-18.

Η ΑΕΚ έχει φτάσει 36 φορές στην φάση των ημιτελικών έχοντας πάρει 24 φορές το εισιτήριο της πρόκρισης στους τελικούς. Να σημειωθεί πως τελευταία φορά που η ΑΕΚ βρέθηκε στα ημιτελικά και αποκλείστηκε ήταν τη σεζον 2004-05 κόντρα στον Ολυμπιακό.

2015-2016

ΑΕΚ- Ατρόμητος: 1-0

Από τα πρώτα λεπτά οι Κιτρινόμαυροι έδειξαν τη διάθεση τους να πιέσουν για το γκολ, κλείνοντας στο μισό γήπεδο τον Ατρόμητο. Η ΑΕΚ, που είχε την πρώτη φάση στο 5′ με την κεφαλιά του Κολοβέτσιου μετά το κόρνερ του Μπαρμπόσα, είχε συνεχώς την μπάλα και ήταν αυτή που έκανε παιχνίδι, προσπαθώντας κυρίως από τα άκρα να βρει τη λύση. Μια λύση που θα την έβρισκε όντως νωρίς και συγκριμένα στο 12′, αν ο Μπάρκας δεν απέκρουε την κεφαλιά του Αραβίδη, για να προλάβει στην επαναφορά να κοντράρει το σουτ του «Αραβα» ο Κοντοές. Η Ένωση είχε μια μεγάλη ευκαιρία στο 32′, όταν ο Μάνταλος πίεσε τους Μπάρκα-Λαζαρίδη και πήρε την μπάλα αλλά ο τερματοφύλακας κατάφερε να αποκρούσει με τον… ώμο! Το γκολ που δεν μπήκε στο πρώτο μέρος, θα μπορούσε να μπει με το ξεκίνημα του δεύτερου αλλά ο Μπαρμπόσα στο 48′, μετά το γύρισμα του Ντίντακ, κατάφερε να αστοχήσει από πολύ κοντά και ενώ ήταν μόνος. Στο 73′, πάντως, κατέληξε στα δίχτυα από την κεφαλιά του Μάνταλου μετά την σέντρα του Αραβίδη, για το 1-0! Η ΑΕΚ είχε πλέον το προβάδισμα και καταφέρνοντας να ελέγχει όπως έπρεπε την κατάσταση αφού κράτησε το 1-0 χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά από τον Ατρόμητο, ο οποίος θα μπορούσε να έχει την ευκαιρία του στις καθυστερήσεις αλλά ο Γροντής έκανε λάθος επιλογή και δεν σούταρε καν ενώ ήταν σε καλή θέση.

Ατρόμητος- ΑΕΚ: 1-1

Το σκορ του πρώτου αγώνα της έδινε προβάδισμα όμως η ΑΕΚ προτιμώντας να ψάξει το γκολ -αντί να κάτσει στο 1-0 του ΟΑΚΑ- αιφνιδίασε τον Ατρόμητο. Και θα μπορούσε να έχει ρίξει πρόωρα νοκ-άουτ τον Ατρόμητο, αν ο αμαρκάριστος Βάργκας… αποφάσιζε στο 1’ να κάνει σουτ. Βέβαια οι Περιστεριώτες συνήλθαν γρήγορα απειλώντας με σουτ του Μπρίτο, που έβγαλε ο Μπαρόχα. Όμως οι παίκτες του Μανωλά διαχειρίζονταν σωστά το ματς με την ΑΕΚ να απειλεί με κεφαλιές των δυο στόπερ (Λαμπρόπουλου-Κολοβέτσιου) σε στημένες φάσεις. Ο Ατρόμητος λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ με τον Στόιτσεφ, όταν εκείνος σπατάλησε το τετ-α-τετ που του έφτιαξε ο Σουμπίνιο. Ωστόσο, η Ένωση “πληγώθηκε” όταν Λαμπρόπουλος στο 67’, κάνοντας χέρι σε κεφαλιά του Παπαδόπουλου έδωσε το δικαίωμα στον (ψύχραιμο) Μπρίτο να ισορροπήσει τα πάντα από τη βούλα, πράγμα που έγινε γράφοντας το 1-0 για τους Περιστεριώτες. Στη συνέχεια, πέρα από μια αντίδραση της ΑΕΚ, με το Μπαρμπόσα σε ένα επικίνδυνο γύρισμα που σταμάτησε ο Μπάρκας, και μια καλή στιγμή του Ατρομήτου με κεφαλιά του νεοεισελθόντα Λε Ταλέκ που έφυγε έξω, όλα έδειχναν παράταση. Μέχρι που ο Τζεμπούρ στο 88ο λεπτό εκμεταλλευόμενος το άψογο γύρισμα του Ντίντακ σκοραρε για το 1-1 δίνοντας στην ΑΕΚ μια τεράστια πρόκριση στον τελικό με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

2016-2017:

Ολυμπιακός- ΑΕΚ: 1-2:

Οι σπουδαίες φάσεις στο ματς προέκυψαν από τα πρώτα δευτερόλεπτά του, όταν στο 52” ο Ολυμπιακός βρήκε πρώτος μια γρήγορη επίθεση από τα αριστερά. Ο Ρέτσος υποδέχθηκε κάθετη μπαλιά και έβγαλε την επικίνδυνη σέντρα που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη και στρώθηκε στον Μάριν σε πλάγια θέση δεξιά, όμως το σουτ του Γερμανού πέρασε ένα περίπου μέτρο άουτ. Ωστόσο, η ΑΕΚ εκμεταλλεύθηκε την πρώτη της ευκαιρία και να ανοίξει το σκορ στο Φάληρο στο 6ο λεπτού, όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε έξοχα φάουλ λίγα μέτρα κάτω από τη μεσαία γραμμή με κάθετη μπαλιά προς τον Αραούχο, αυτός έκανε κίνηση για να υποδεχθεί τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Καπίνο για το 0-1. Η Ένωση θα μπορούσε να είχε φτάσει στο 0-2 και να κλειδώσει το ματς στο 11ο λεπτό, όταν ο Ανδρούτσος… έστρωσε ουσιαστικά τη μπάλα στον Αραούχο, και αυτός μπήκε στην περιοχή και έκανε το γύρισμα, όμως ο Μάνταλος δεν μπόρεσε να σκοράρει με την προβολή.Παρόλ’ αυτά, μετά από γέμισμα του Φορτούνη προς τον Μάριν στα δεξιά, ο Γερμανός συνδυάστηκε με τον Καρντόσο, έκανε τη σέντρα και ο Σεμπά πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή με τη μπάλα να στρώνεται στον Φιγκέιρας ο οποίος νίκησε τον Ανέστη με ωραίο φαλτσαριστό σουτ που κόντραρε λίγο και στον Σιμόες για το 1-1.Από τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, το ματς είχε διαφορετική εικόνα. Η ΑΕΚ αυτή τη φορά ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο της μπάλας, με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, πιο σωστές και ψύχραιμες πάσες και με σαφώς λιγότερα λάθη στη μεσαία γραμμή. Στο 48′ και το 49′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην εστία του Καπίνο, όμως το σουτ του Γιόχανσον αρχικά πέρασε άουτ, ενώ στη δεύτερη φάση ο γκολκίπερ των Πειραιωτών πρόλαβε με γρήγορη έξοδο τον Μάνταλο. Με τις ευκαιρίες να έρχονται η μια μετά την άλλη η ΑΕΚ κατάφερε να κάνει το 1-2 στο 64ο λεπτό, όταν ο Γκάλο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Βράνιες πήδηξε ψηλότερα από όλους και πήρε την κεφαλιά, με τον Πατίτο να κοντρολάρει ανενόχλητος στο ύψος της μικρής περιοχής και με δυνατό σουτ να «εκτελεί» τον Καπίνο. Υπάρχει υποψία για χέρι στο κοντρόλ, όμως κανένα ριπλέι δεν δείχνει να υπάρχει κάτι τέτοιο και έτσι η ΑΕΚ πήρε μια σπουδαία νίκη- μισή πρόκριση.

ΑΕΚ- Ολυμπιακός: 0-1

Η ΑΕΚ ξεκίνησε τον αγώνα με διάθεση να πιέσει ψηλά μετά την απώλεια κατοχής, Όταν ο Ολυμπιακός ξεκινούσε επιθέσης από πίσω, η Ένωση τον περίμενε στο χώρο της σέντρας. Όταν όμως η ΑΕΚ έχανε την μπάλα ψηλά, οι παίκτες του Χιμένεθ πίεζαν αμέσως είτε για να κλέψουν, είτε για να σταματήσουν με φάουλ την ανάπτυξη του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι δεν πίεζαν τόσο ψηλά, αλλά κι αυτοί είχαν μεγάλη ένταση στις μονομαχίες στο χώρο του κέντρου.Ο Ολυμπιακός πέρασε το πρώτο εικοσάλεπτο με τον Μάριν εκτός αγώνα, αλλά ο Γερμανός μπήκε εμφατικά σ’αυτόν. Στο 22′ ο Γερμανός βγήκε προς τα αριστερά και ο Βράνιες τον έκοψε με τάκλινγκ, αλλά στη συνέχεια τον πάτησε στο μηρό. Ο Σιδηρόπουλος τιμώρησε την παράβαση με κίτρινη κάρτα και όχι με αποβολή. Η ΑΕΚ στη συνέχεια βρήκε μόνο ένα σουτ εντός περιοχής, στο 28′ με τον Χριστοδουλόπουλο, που μετά από κόρνερ είδε την μπάλα να σκάει μπροστά του στη δεξιά γωνία της περιοχής και ανάγκασε τον Καπίνο να απομακρύνει το βολέ του. Η δεύτερη απειλή για την ΑΕΚ ήταν μια βολίδα από μακριά του Γκάλο στο 40′, με τον Καπίνο να διώχνει ασταθώς και τους Ντα Κόστα-Ροντρίγκες να παλεύουν για το ριμπάουντ. Το ημίχρονο έκλεισε με τη μοναδική τελική που προήλθε από συνεργασία, όταν ο Ολυμπιακός κράτησε την μπάλα ψηλά, ο Ντε Λα Μπέγια ανέβηκε και σέντραρε και ο Καμπιάσο έκανε ένα ωραίο βολέ με αριστερό δύο μέτρα μέσα απ’τη γραμμή της περιοχής, με τον Ανέστη να είναι ξανά εκεί που πρέπει. Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε διαφορετική εικόνα, αντίθετα το θέαμα χειροτέρευσε. Τα πρώτα 20 λεπτά κύλησαν χωρίς κάποια απ’τις δύο ομάδες να κάνει έστω μία τελική προσπάθεια. Με τέτοια αδυναμία παραγωγής απ’τους δύο αντιπάλους, αναμενόμενο ήταν η πρώτη τελική του δευτέρου ημιχρόνου να έρθει από στημένη φάση. Στο 70′ ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ και ο Καπίνο έδιωξε σε κόρνερ με το ένα του χέρι. Και με τέτοια εικόνα, ένα γκολ ήταν μάλλον λογικό να έρθει από κάποιο λάθος. Στο 80′ ο Μάνταλος πάσαρε απρόσεκτα χαμηλά και δεν βρήκε τον Γιόχανσον, αλλά τον Καρντόσο. Ο Παραγουανός είχε την οξυδέρκεια να πασάρει με τη μία στο τρέξιμο του Ρομαό και ο Τογκολέζος δεν έκανε λάθος απέναντι στον Ανέστη. Το 0-1 έκανε “ροντέο” το τελευταίο διάστημα του αγώνα πάγωσε την ΑΕΚ, ενώ στο 90΄οι καρδιές σταμάτησαν όταν ο Καρντόσο σηκώθηκε ανενόχλητος στο κέντρο της περιοχής και πήρε την κεφαλιά απ’τη σέντρα του Ντε λα Μπέγια. Ο Ανέστης έμεινε “άγαλμα” και η μπάλα τράνταξε το δεξί του δοκάρι. Στην αντεπίθεση, ο Αλμέιδα βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο, αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ. Ο Ανέστης έκανε τόσες καθυστερήσεις, που ανάγκασε τον Σιδηρόπουλο να του βγάλει δύο κίτρινες κάρτες. Ο Αλμέιδα φόρεσε τη φανέλα και έκατσε κάτω απ’τα γκολποστ με την ΑΕΚ να είναι αναγκασμένη να αμυνθεί για ένα λεπτό με δέκα και με τερματοφύλακα έναν σέντερ φορ. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ντα Κόστα χτύπησε στο πρόσωπο τον Σιμόες και αντίκρισε κι αυτός την κόκκινη κάρτα. Η ΑΕΚ παρόλο που ηττήθηκε κατάφερε να προκριθεί στον τελικό με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

2017-2018:

Λάρισα- ΑΕΚ: 2-1

Όλα συνέβησαν στο δεύτερο ημίχρονο, αφού το πρώτο μισό χαρακτηρίστηκε από κακό θέαμα, ένταση και πάθος. Οι απουσίες της Ένωσης λόγω ξεκούρασης (Λιβάια, Αραούχο, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι) και οι τραυματίες Σιμόες, Γιακουμάκης, Λόπες, Κονέ έπαιξαν το ρόλο τους σε αυτό. Συγκεκριμένα, στο 51΄ η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ, ύστερα από πολύ μεγάλο λάθος των αμυντικών της ΑΕΛ, που σταμάτησαν προκειμένου να… διαμαρτυρηθούν για ένα φάουλ, ο Μασούντ το εκμεταλλεύτηκε πετυχαίνοντας το 0-1 για την ΑΕΚ. Η ΑΕΛ απάντησε άμεσα, όταν ο Λαμπρόπουλος μάρκαρε απρόσεκτα τον Ναζλίδη στην περιοχή και το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο αρχηγός των γηπεδούχων στο 57΄ για το 1-1. Στο 63ο λεπτό ο Ναζλίδης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 75΄ η ΑΕΚ ισοφάρησε στα δοκάρια με το Χριστοδουλόπουλο, ύστερα από ατομική του προσπάθεια. Ωστόσο, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων οι «βυσσινί» έφτασαν στην ανατροπή, όταν από ασίστ του Λεοζίνιο στον Κρίζμαν, ο Κροάτης ευστόχησε για το 2-1 δίνοντας μεγάλο ενδιαφέρον στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ- Λάρισα: 1-0

Στα πρώτα 45 λεπτά μπορεί το κοντέρ της κατοχής να έφτασε μέχρι και το 86% (στο 21’) αλλά η ΑΕΚ έκλεισε ένα ολόκληρο ημίχρονο χωρίς τελική προσπάθεια στο τέρμα! Το μόνο που η ΑΕΚ είχε καταφέρει ήταν να απειλήσει με ένα φάουλ του Μπακασέτα που πέρασε λίγο άουτ, παρόλο που είχε την μπάλα στα πόδια της δεν μπορούσε με τίποτα ν’ απειλήσει την εστία του Μπόζοβιτς.Στην επαναφορά του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 48’ ο Γκριζμάν πέρασε και τον Μπάρκα αλλά αποφάσισε να μην τελειώσει την φάση επειδή ήταν αρκετά πλάγια, ενώ στο 57’ ο Ντέλετιτς πλάσαρε αλλά ο Ελληνας τερματοφύλακας έκανε μια σπουδαία επέμβαση και έδιωξε σε κόρνερ.Ωστόσο, η ΑΕΚ με την είσοδο του Λάζαρου όχι μόνο έγινε πιο επιθετική αλλά και απειλητική. Από το 76’ μέχρι το 86’ η ΑΕΚ έχει πέντε καλές φάσεις για να σκοράρει αλλά είτε απομάκρυναν οι αμυντικοί της ΑΕΛ είτε οι επιθετικοί της Ενωσης ήταν άστοχοι. Το ματς κυλούσε με την ΑΕΛ να φτάνει όλο και πιο κοντά στον τελικό με τον Παπαπέτρου να δίνει 5 λεπτά καθυστερήσεις. Έτσι, στο τελευταίο κόρνερ ο Αραούχο το εκτέλεσε και ο Μπάρκας πήγε στην πορεία της μπάλας η οποία κατέληξε στον Λάζαρο ο οποίος μ’ ένα ΤΡΟΜΕΡΟ γκολ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε την πρόκριση στην ΑΕΚ για τον τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->