Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ΑΕΚ, μίλησε για το αποψινό (17/02) ντέρμπι της Ένωσης με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και για τα ντέρμπι που συμμετείχε ο ίδιος.
Σε τέτοια παιχνίδια το πάθος και η ψυχή παίζουν καταλυτικό ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον Ηλία Ατματσίδη και τις δηλώσεις του στην «Ώρα».
Η ΑΕΚ θα πρέπει να πάει να κερδίσει το ματς ή ακόμα και να μην το χάσει, για να συνεχίσει την δυναμική διεκδίκηση της δεύτερης θέσης του Πρωταθλήματος.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του «Άτμα»:
Ποια είναι η κορυφαία σας ανάμνηση από τα εκτός έδρας ματς με τον ΟΣΦΠ;
«Στα περισσότερα παιχνίδια με τον ΟΣΦΠ ήμουν καλός, ήμουν από τους διακριθέντες. Δεν ξέρω για κάποιον λόγο, με τον ΟΣΦΠ έπαιζα καλά. Αυτό μου έμεινε ήταν το παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο, που κερδίσαμε 0-1, που όντως το γήπεδο… έγερνε υπέρ τους. Εμείς όμως καταφέραμε να φύγουμε με την νίκη και αυτό ήταν και είναι χαραγμένο στην μνήμη μου από τότε».
Θυμάστε κάποια μεγάλη απόκρουση;
«Ένα σουτ σχεδόν από τα δυο μέτρα του Γιαννακόπουλου νομίζω, πολύ δυνατό σουτ, αλλά το έβγαλα. Ένα εξίσου καλό φάουλ του Τζόρτζεβιτς. Ήταν πολλές οι φάσεις. Εμείς αντέξαμε και πήραμε το ματς. Δε θέλω να σταθώ σε κάτι συγκεκριμένο, αλλά υπήρχαν αρκετές ωραίες επεμβάσεις».
Τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Φάληρο;
«Σε αυτά τα παιχνίδια μετράει περισσότερο το πάθος και η ψυχή που θα βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό για μένα είναι το σημείο κλειδί. Αν είναι παθιασμένοι και μυαλωμένοι, μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Και όταν μιλάμε για ένα θετικό αποτέλεσμα, η ΑΕΚ εδώ που έχει φτάσει το μόνο που μπορούμε να διεκδικήσουμε είναι η δεύτερη θεση του πρωταθλήματος και το Κύπελλο. Άρα θα πρέπει να προσπαθήσουμε να πάρουμε την νίκη. Αν όχι να μην το χάσουμε. Πρέπει να πάνε συνειδητοποιημένα τα παιδιά για το τι θα αντιμετωπίσουν.
Στο ποδόσφαιρο όλα συμβαίνουν. Μπορεί ο ΟΣΦΠ να είναι αυτό το διάστημα λίγο καλυτερος από εμάς αυτό πρέπει να το πούμε. Αλλά στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος και ιδίως στα ντέρμπι. Σε ότι κατάσταση και να είναι και οι δυο ομάδες και ο ΟΣΦΠ να ήταν σε χειρότερη για μένα μένα πάλι ίδιες πιθανότητες και περισσότερες πιθανότητες λόγω έδρας, λόγω κόσμου θα έχει ο ΟΣΦΠ. Αλλά και εμείς έχουμε πολλές πιθανότητες και εννοείται πως μπορούμε να κερδίσουμε το ματς».
Ποιοι παίκτες μπορούν να κρίνουν το ματς;
«Δεν έχω μάθει να στέκομαι σε ποδοσφαιριστές. Έχουμε σημαντικούς παίκτες, αλλά νομίζω πως το σύνολο των παικτών θα βοηθήσει για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Όλοι τους μπορούν να κάνουν την διαφορά και δεν θέλω να σταθώ σε κάποιον για να μην αδικήσω κανέναν. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και δεν υπάρχει εγώ, υπάρχει μόνο εμείς».
Για την επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ;
«Είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε την έλευση του Χιμένεθ. Το θετικό είναι πως γνωρίζει την ομάδα, γνωρίζει τους παίκτες και δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Ίσως χρειάζεται να αλλάξει κάποια πράγματα στο πλάνο του. Εγώ είμαι αισιόδοξος και με τον Μαρίνο και χωρίς τον Μαρίνο. Και με τον Μανόλο και χωρίς τον Μανόλο. Όταν πηγαίνω να δω την ΑΕΚ, θέλω πάντα να κερδίζει. Αν δεν το πίστευα, δε θα πήγαινα στο γήπεδο καν».
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement