09.10
09:00

«Μανόλο, καλωσόρισες στην ΑΕΚ» (VIDEO)

AEK1924.gr team
«Μανόλο, καλωσόρισες στην ΑΕΚ» (VIDEO)

Σαν σήμερα (09/10) το 2010 η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Μανόλο Χιμένεθ για την θέση του προπονητή, ξεκινώντας μία μεγάλη σχέση αγάπης ανάμεσα σε κόσμο και κόουτς.

Ήταν φθινόπωρο του 2010 όταν η ΑΕΚ υπό την ηγεσία του Αδαμίδη, αποφάσισε να προσλάβει τον Ανδαλουσιάνο πρώην τεχνικό της Σεβίλλη για την θέση του προπονητή της ομάδας.

Ο 46χρονος Μανόλο γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο της ΑΕΚ κατά την άφιξή του και από το πρώτο παιχνίδι έδειξε το… στίγμα του, καθώς οι κιτρινόμαυροι κέρδισαν 0-4 τον Άρη στο Βικελίδης.

Ο Ισπανός απομακρύνθηκε από τον πάγκο της ομάδας, πριν ακόμα συμπληρώσει έναν χρόνο και το μόνο που δήλωσε ήταν «εις το επανιδείν» αφήνοντας την πόρτα των Σπατών ανοιχτή για το μέλλον.

Η αποχώρηση δεν ήταν κάτι που ο ίδιος ήθελε, όμως η περίεργη κατάσταση που επικρατούσε στην ομάδα, δεν άφηνε άλλα περιθώρια. Αποχώρησε έχοντας στην… πλάτη του ένα Κύπελλο Ελλάδος, αλλά και μία αξιοπρεπή αγωνιστική απόδοση της ομάδας.

Ενώ ο ίδιος είχε αυτοπροταθεί 2 φόρες για να αναλάβει την ομάδα, οι δρόμοι των δύο πλευρών ξανασυναντήθηκαν κατά την τρίτη πρότασή του. Τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από 5,5 χρόνια απουσίας, αντικατέστησε  τον Ζοσέ Μοράις.

Από εκεί έμελλε να σημαδέψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην Ιστορία του συλλόγου της ΑΕΚ, καθώς κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας, ύστερα από 24χρόνια. Ο Μανόλο έφτιαξε μία δυνατή ομάδα κα μάλιστα τα… σερί στα ντέρμπι και η ευρωπαϊκή πορεία ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Πανηγυρίζοντας το Πρωτάθλημα και την… έξοδο στο Champions League, ο Ισπανός αποχώρησε για δεύτερη φορά από τον κιτρινόμαυρο πάγκο, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους που δεν του επέτρεπε την παραμονή του στην Ελλάδα.

Όποτε του δοθεί η ευκαιρία δεν παραλείπει να αναφερθεί στα όσα έζησε στην ΑΕΚ και τα όσα θα ζούσε αν συνέχιζε, γεγονός που φανερώνει η επική ατάκα: «Πονάω να βλέπω την ΑΕΚ να παίζει C.L με Άγιαξ και εγώ στην Seguda με την Εστρεμαδούρα».

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέστρεψε και για 3η φορά στον κιτρινόμαυρο πάγκο, αντικαθιστώντας τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Μία επιστροφή που είχε… ημερομηνία λήξης – όπως φάνηκε – καθώς η διοίκηση της ομάδας ήταν αποφασισμένη να αλλάξει σελίδα με τον Μιγκέλ Καρντόσο.

Η κιτρινόμαυρη πορεία του όμως δεν σταματά εκεί. Για 4η φορά επανήλθε σε γνώριμα μέρη, αναλαμβάνοντας χρέη προπονητή στην ΑΕΚ μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Μάσιμο Καρέρα στις 27 Δεκεμβρίου 2020.

Φυσικά η τύχη της σχέσης ΑΕΚ – Χιμένεθ δεν άλλαξε ούτε αυτή την φορά, με το τέλος της σεζόν να σηματοδοτεί και το τέλος της συνεργασίας τους και πραγματικά πολύ δύσκολα μπορείς να πεις πως το «αντίο» είναι και οριστικό.

Αφιέρωμα στο Μανόλο Χιμένεθ για την πρώτη του θητεία:

Αποτελέσματα (09/10):

1960 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-0

2977 Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 0-2

1983 ΑΕΚ – Πανιώνιος 4-1

1988 ΑΕΚ – Εθνικός 2-0

2000 Λάρισα – ΑΕΚ 2-2

2015 ΑΕΚ – Ατρόμητος 3-3

Άλλα σημαντικά γεγονότα (09/10):

1981: Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο πρώην προπονητής της Α.Ε.Κ. Frantisek Fadrhonc

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement