05.3
19:49

Κέρδισαν την Τουρκία με 9 παίκτες οι Ελπίδες!

AEK1924.gr team
Κέρδισαν την Τουρκία με 9 παίκτες οι Ελπίδες!
Advertisement

Αγωνιζόμενη με εννέα παίκτες από το 25΄ και μένοντας πίσω στο σκορ στο 11΄, η Εθνική Ελπίδων επικράτησε 2-1 της Τουρκίας, σε έναν αγώνα που δύσκολα θα ξεχαστεί από τους 4.000 φίλους της ομάδας στο Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης.

Οι Έλληνες διεθνείς με ψυχή και μυαλό κατάφεραν να κάνουν πλεονέκτημα το αριθμητικό μειονέκτημα και με τα γκολ των Καρέλη στο 62΄ και Μπουχαλάκη στο 89΄ απέκτησαν προβάδισμα για την πρόκριση στα μπαράζ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2013/15.

Ο αγώνας άρχισε με τις χειρότερες αγωνιστικές συνθήκες για την Εθνική, καθώς μόλις στο 9΄ ο Πορτογάλος διαιτητής Σοάρες Ντίας υπέδειξε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων και απέβαλλε με κόκκινη κάρτα τον Τριανταφυλλόπουλο σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Τσαγκιράν (δεν υπήρξε επαφή). Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα δύο λεπτά αργότερα ο Μπάσαν. Η Εθνική δέχθηκε νέο πλήγμα στο 25΄, όταν ο Κίτσιου μάρκαρε αντιαθλητικά τον Ερντογάν και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ελληνική ομάδα με εννέα παίκτες στο γήπεδο. Εντούτοις, η Εθνική έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 29΄, όταν ο Καρέλης με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή, ύστερα από τη σέντρα του Μαυρία, έστειλε τη μπάλα να βρει το δεξί δοκάρι της εστίας των Τούρκων.

Οι φιλοξενούμενοι, έχοντας το πλεονέκτημα των δύο παραπάνω παικτών, επιχείρησαν, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, να διασπάσουν με οργανωμένο τρόπο την ηρωική ελληνική άμυνα, ενώ οι Έλληνες διεθνείς προσπαθούσαν με βαθιές μπαλιές να βρουν τον Καρέλη στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας ή να απειλήσουν σε στημένες φάσεις. Η ψυχή των νεαρών παικτών μας τους ώθησε στην ισοφάριση στο 62ο λεπτό με το ασύλληπτης ομορφιάς ψηλοκρεμαστό σουτ του Καρέλη έξω από τη μεγάλη περιοχή, πάλι ύστερα από συνεργασία με τον Μαυρία. Μετά το ελληνικό γκολ ακολούθησε παιχνίδι άγριας ομορφιάς, με τους Έλληνες διεθνείς να καθηλώνουν τους αντιπάλους με την αυτοθυσία τους. Η Τουρκία έφτασε κοντά στο γκολ στο 83΄, όταν ο Ερντογάν σούταρε ανενόχλητος άουτ, ενώ και ο Καρέλης στο επόμενο λεπτό σούταρε ψηλά άουτ από το ημικύκλιο της περιοχής. Ο άθλος της Εθνικής ολοκληρώθηκε στο 89΄ με το πλασέ του Μπουχαλάκη (ασίστ ο Λυκογιάννης).

Ο κ. Σοάρες Ντίας παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Καρέλη, Μπάλλα, Μπερμπέρ, Αϊχάν, Τσαγκιράν.

ΕΛΛΑΔΑ: Διούδης, Κίτσιου, Κούρος, Τριανταφυλλόπουλος, Κουρμπέλης, Μπάλλας, Λαγός, Μαυρίας (76΄ Βέλλιος), Κολοβός (66΄ Μπουχαλάκης), Καρέλης, Γιαννιώτας (46΄ Λυκογιάννης)

ΤΟΥΡΚΙΑ: Οζέρ, Τσορεκτσί, Μπερμπέρ (60΄Τσιφτσί), Τσαλίκ, Αϊχάν, Ουτσάν (70΄ Ντεμιρσί), Μπάσαν, Κάρα (77΄ Ουνάλ), Τσαγκιράν, Οζιακούπ, Ερντογάν

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->