
Σαν σήμερα (28/4) το 1985 η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τον Άρη στο ιστορικό γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, σε ένα ματς που η Ένωση με πρωταγωνιστές τους Εστερχάζι και Μαύρο, πήρε την νίκη.
ΑΕΚ και Άρης έρχονταν αντιμέτωποι για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την Ένωση να υποδέχεται τους Θεσσαλονικείς στο κατάμεστο «Ν.Γκούμας».
Οι αρειανοί προηγήθηκαν σε μία αντεπίθεση με τον Μπιμπισίδη στο 59’, πιστεύοντας πως θα καταφέρουν να πάρουν το διπλό. Όμως στην συνέχεια μίλησε η ΑΕΚτζήδικη ψυχή και η ποιότητα των κιτρινόμαυρων.
Ο Θ(ε)ωμάς, ύστερα από πέναλτι που κέρδισε ο Εστερχάζι, ισοφάρισε στο 66’ και πέντε λεπτά νωρίτερα, έβαλε μπροστά στο σκορ την ΑΕΚ με ωραίο σουτ, μετά από ασίστ (πάλι) του Εστερχάζι.
Στο 82’ η νίκη πήρε διαστάσεις θριάμβου, ειδικά για τον Μαύρο, όπου με το χατ-τρικ που πέτυχε, σημείωσε 25 γκολ σε 25 αγώνες πρωταθλήματος. Μάλιστα λίγα λεπτά πριν την λήξη, ο Εστερχάζι δεν μπόρεσε να χρηστεί σκορερ και να διευρύνει κι άλλο το σκορ.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΕΚ: Αρβανίτης, Χατζής, Στυλιανόπουλος, Γεωργαμλής, Καραγκιοζόπουλος, Ακριβόπουλος (28’ Μπαλής), Πιάς, Αρδιζόγλου (60’ Δίντσικος), Σάνμπεργκ, Εστερχάζι, Μαύρος
Άρης: Κατσιούνης, Πασσιαλής, Τζιφόπουλος, Χαζτηϊωαννίδης, Μιχαλήτσος, Βόσδου, Χατζόγλου (71’ Δουλγεράκης), Σαββίδης, Μπιμπίσίδης, Οικονομίδης (74’ Χατζηνικολάου), Σκούτας
Στιγμιότυπα από την αναμέτρηση:
Άλλα αποτελέσματα (28/4):
1963 ΑΕΚ – Πανιώνιος 3-0
1991 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-0
1996 ΟΦΗ – ΑΕΚ 1-1
2010 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-0
2016 ΑΕΚ – Ηλυσιακός 6-0
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement