
Σαν σήμερα (14/4) το 1993 η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό στον ναό «Ν.Γκούμας» για τον επαναληπτικό αγώνα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.
Η ΑΕΚ είχε γνωρίσει την καθαίρεση από την κορυφή του πρωταθλήματος στην Τούμπα τέσσερις μέρες πριν τον αγώνα και οι παίκτες έψαχναν αντίδραση για να ανέβει και πάλι το ηθικό τους.
Αυτό φάνηκε από πολύ νωρίς στο ντέρμπι καθώς ο Δημητριάδης άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα, ισοφαρίζοντας το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Σε ολόκληρο τον αγώνα οι ερυθρόλευκοι δεν… βγήκαν ποτέ από τα αποδυτήρια και η απόδοσή τους ήταν κάτω του μετρίου.
Στο 94’ της παράτασης ο Ολυμπιακός πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στην «κιτρινόμαυρη» περιοχή και κέρδισε πέναλτι στην ανατροπή του Παπαδόπουλο. Ο Μητσιμπόνα, που ανέλαβε την εκτέλεση, έκανε το 1-1.
Στο 108’ ο Μπατίστα έκανε το 1-2 για τον Ολυμπιακό βάζοντας τέλος στις ελπίδες πρόκρισης της ΑΕΚ. Όμως με τον «Μπίλαρο» και τον Αλεξανδρή (111’ και 114’ αντίστοιχα) άγγιξε τον θρίαμβο, όμως ο χρόνος που απέμενε ήταν ελάχιστος και ο αποκλεισμός ήρθε άδικα, με σκορ 3-2.
Με αυτή την νίκη ο Δικέφαλος επέκτεινε το εντυπωσιακό νικηφόρο σερί 23ων αγώνων μέσα στον ναό της Νέας Φιλαδέλφειας. Μοναδική νίκη που δεν επιτεύχθη ήταν η ισοπαλία με τον ΑΠΟΕΛ στα προκριματικά του Champions League.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
ΑΕΚ: Μήνου, Αγορογιάννης, Καραγιάννης, Μανωλάς, Σαμπανάζοβιτς, Παπαδόπουλος, Αλεξανδρής, Σαβέβσκι, Δημητριάδης, Μητρόπουλος (80΄Σταματής), Κοπιτσής (65΄Σλίσκοβιτς)
ΟΣΦΠ: Ταληκριάδης, Παχατουρίδης, Καραταϊδης, Μητσιμπόνας, Μαυρομάτης, Τσαλουχίδης, Βλάχος, Τσιαντάκης, Μπατίστα, Σαββίδης (107’), ΒαΪτσης (65’)
Στιγμιότυπα του αγώνα:
Άλλα αποτελέσματα (14/4):
1965 ΑΕΚ – Παναιγιάλειος 3-2
1968 Εθνικός – ΑΕΚ 1-3
1991 ΠΑΣ – ΑΕΚ 1-1
2002 ΑΕΚ – Ηρακλής 3-0
2013 ΑΕΚ – Πανθρακικός 0-3
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement