07.3
09:03

«Διπλό» τίτλου στην Λάρισα (vid)

AEK1924.gr team
«Διπλό» τίτλου στην Λάρισα (vid)

Σαν σήμερα (7/3) το 1993 η Ένωση αντιμετώπιζε στην Λάρισα την τοπική ομάδα, σε μία δύσκολη αναμέτρηση που σε περίπτωση νίκης θα έδινε σημαντικό προβάδισμα για τον τίτλο.

Η ΑΕΚ ήταν πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα με 2 βαθμούς διαφορά από τον ΠΑΟ και 8 από τον Ολυμπιακό και βάδισε στην δεύτερη σερί κατάκτηση του τίτλου. Ο δρόμος όμως προς αυτό περνούσε «μέσα» από τη δύσκολη έδρα της Λάρισας.

Οι «βυσσινί» ήταν πολύ σκληροί και η άμυνά τους δεν μπορούσε να διασπαστεί καθόλου εύκολα. Επίσης ο τερματοφύλακάς τους είχε κατεβάσει τα…ρολά και παρά τις πολλές προσπάθειες των παικτών της ΑΕΚ, η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα.

Μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» έπαιζαν με παίκτη λιγότερο σε ένα ολόκληρο ημίχρονο, καθώς ο Βαϊος Καραγιάννης είχε δεχθεί την κόκκινη κάρτα στο 48ο λεπτό. Η ατυχία μάλιστα συνεχίστηκε καθώς ο Χρήστος Βασιλόπουλος αποχώρησε τραυματίας στο 59’, ενώ είχε περάσει ως αλλαγή 2 λεπτά νωρίτερα.

Την λύση έδωσε ο Τάσος Μητρόπουλος με ένα απευθείας φάουλ-κεραυνό, στο 64ο λεπτό. Με αυτό το γκολ η ΑΕΚ πέρασε μπροστά στην αναμέτρηση και κατάφερε να πάρει το πολύτιμο διπλό-τίτλου.

Η Ένωση παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, με την ίδια διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟ και αυξάνοντας την διαφορά στους 11 από τον Ολυμπιακό, ο οποίο έχασε στο «Γ. Καραϊσκάκης» από την Παναχαϊκή.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ: Μήνου, Παπαδόπουλος,Καραγιάννης, Μανωλάς, Σαμπανάζοβιτς, Παπαϊωάννου, Αλεξανδρής, Κοπιτσής, Δημητριάδης (57΄Βασιλόπουλος-61Άγορογιάννης), Μητρόπουλος, Σλίσκοβιτς

ΑΕΛ: Γεωργίου, Ζιάκας, Αλεξούλης, Νασιάκος, Γκαλίτσις, Τζιότζιος (60’), Στόικα, Ντα Σίλβα, Μίλο, Προβίδας, Τσιμπίνης

Οι καλύτερες φάσεις:

Άλλα αποτελέσματα (7/3):

1965 Ηρακλής-ΑΕΚ 2-2

1971 ΑΕΚ-ΕΠΑ Λάρνακας 3-0

1976 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1

1982 ΑΕΚ-Καβάλα 5-0

1999 ΑΕΚ-ΟΦΗ 2-0

2015 ΑΕΚ-Ερμιονίδα 4-0

2016 Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 0-0

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement