
Μετά από την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League για την αναδιάρθρωση του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, στην Α’ Εθνική θα αγωνίζονται πλέον 14 ομάδες. Δηλαδή, δύο λιγότερες από όσες ήταν ως τώρα. Επίσης, σύμφωνα με τους νέους κανόνες ο πρωταθλητής θα αναδεικνύεται μέσα από play-off.
Πιο αναλυτικά, οι ομάδες που θα βρεθούν στις θέσεις 15-16 της βαθμολογίας της φετινής σεζόν, θα υποβιβαστούν στη B’ Εθνική, ενώ η 13η και 14η ομάδα θα έρθουν αντιμέτωπες με τη δεύτερη και την τρίτη της Β’ Εθνικής αντίστοιχα. Η επικρατέστερη των play-out και εκείνη που θα έρθει πρώτη στη Football League θα συμμετέχουν στη Super League 2018-19.
Αγώνες play-out θα ισχύσουν επίσης στη νέα σεζόν και για τις ομάδες που θα βρεθούν από την 7η ως και την 14η θέση της Super League. Μετά την τελική κατάταξη, η 14η θα υποβιβαστεί, ενώ η 13η θα αναμετρηθεί με την 2η της Football League.
Εν τούτοις, από φέτος κιόλας, τον τίτλο θα κατακτήσει όποια ομάδα, ανάμεσα στις έξι πρώτες της κανονικής περιόδου, καταφέρει να συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη τελική βαθμολογία αφού παίξει τους 10 αγώνες των play-off που απαιτεί ο νέος κανονισμός.
Προς το παρόν, η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ, βρίσκεται στην τρίτη θέση της Super League με 38 βαθμούς κι ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής τον Ολυμπιακό των 41 βαθμών και τον ΠΑΟΚ των 40 βαθμών.
Οι κιτρινόμαυροι επανήλθαν στην κορυφαία κατηγορία το 2015, παίρνοντας το πρωτάθλημα της Football League. Μάλιστα, η πιο πρόσφατη διάκρισή της ομάδας ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 2016.
Μερικοί από τους παίκτες του φετινού ρόστερ του δικεφάλου είναι ο πολλά υποσχόμενος τερματοφύλακας Βασίλης Μπάρκας, τον οποίο πήρε το 2016 από τον Ατρόμητο, το πρόσφατο απόκτημά της, ο Αργεντινός Σέρχιο «Ελ Τσίνο» Αραούχο, που άνοιξε στην ομάδα τον δρόμο για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο αποτελεσματικός κεντρικός αμυντικός και κολόνα της άμυνάς της, Όγκνιεν Βράνιες και ο Πέτρος Μάνταλος, αρχηγός και ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ΑΕΚ, ο οποίος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του ελπίζει να δώσει το παρών στην προετοιμασία της ομάδας για την επόμενη σεζόν.
Ωστόσο, θα απουσιάσουν, μεταξύ άλλων, ο Ρόναλντ Βάργκας, ο Ούγκο Αλμέιδα, ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος και ο Χρήστος Αραβίδης, οι οποίοι θα συνεχίσουν σε άλλες ομάδες με την έναρξη της ερχόμενης περιόδου.
Σύμφωνα με την πορεία της ΑΕΚ στην τρέχουσα Super League, όλα δείχνουν ότι είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της κορυφαίας κατηγορίας, μαζί με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις.
Παρ’ όλα αυτά, η αναδιοργάνωση της Super League δεν φαίνεται να την επηρεάζει, καθώς προβλέπεται να είναι σίγουρα μια από τις έξι φιναλίστ που θα αναμετρηθούν στα play-off για την πρώτη θέση διεκδικόντας γιατί όχι και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Μην χάνεις νέα της ΑΕΚ. Ακολούθησε το
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ AEK1924 ΣΤΗΝ GOOGLE