25.1
20:39

Ταπούτος: “Κρατάω το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ”

AEK1924.gr team
Ταπούτος: “Κρατάω το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ”
Advertisement

Την απόσυρσή του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ο Χρήστος Ταπούτος.

Σε δηλώσεις του στο ΣΠΟΡfm 94,6 αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για το πέρασμά τους από την “Βασίλισσα” κρατώντας ως κορυφαίες στιγμές της καριέρας του, εκτος απο τα μετάλλια με την Εθνική, το πρωτάθλημα της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό με μεγάλη ανατροπή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την απόφαση να αποσυρθεί: «Εντάξει, έχει έρθει εδώ και καιρό. Απλά σήμερα έγινε πιο επίσημο. Εγώ το έχω… χωνέψει, οι περισσότεροι δεν το ήξεραν. Η ημέρα είναι δύσκολη, αλλά θα περάσει. Αν το είχα προετοιμάσει και ήταν δική μου επιλογή θα ήταν πιο εύκολο. Δυστυχώς δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Στο μυαλό μου υπάρχει το γιατί. Σε ό,τι αφορά το ιατρικό λάθος, είμαι άνθρωπος που δεν το ψάχνει πολύ, έτσι ήταν γραμμένο το μέλλον μου, έτσι έγινε και έτσι θα αποχωρήσω. Δεν είναι τραυματισμός, αλλά ιατρικός λάθος. Πήγα να φτιάξω κάτι και έγινε χειρότερο. Δεν είναι της παρούσης να πω αν θα κινηθώ νομικά. Θα δούμε στην πορεία τι θα κάνω. Έχω πολλές σκέψεις στο μυαλό μου. Είχα αρχίσει να κουράζομαι με όλη αυτήν την καθημερινότητα».

Για το γεγονός ότι δεν έκανε το μεγάλο «μπαμ» αγωνιστικά αν και είχε τα προσόντα: «Ναι, αυτό το ξέρω και το έχω δηλώσει. Δεν έκανα αυτά που έπρεπε να κάνω. Έκανα λάθη και μου κόστισαν. Ίσως να μην ευθύνομαι μόνο εγώ, αλλά έχω μάθει να μην πετάω από πάνω μου τις ευθύνες μου. Δεν έκανα αυτά που έπρεπε, δεν χειρίστηκα όπως θα έπρεπε κάποιες καταστάσεις. Το μπάσκετ με έχει βοηθήσει να αλλάξω κάποια πράγματα, να ωριμάσω. Αν με έβαζες τώρα σε σώμα 20χρονου θα έκανα πολλά πράγματα αλλιώς. Τι θα άλλαζα; Θα δούλευα παραπάνω στην ηλικία που έπρεπε. Αν δεν προσπαθήσεις δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα. Το μεγαλύτερο μου λάθος ήταν ότι δεν έφυγα πιο νωρίς για το εξωτερικό. Είμαι άνθρωπος που δεν αλλάζω πράγματα νωρίς. Σωστές κινήσεις έχω κάνει γενικά».

Για τις κινήσεις που τον χαρακτήριζαν: «Μικρός είχα το στυλ μαύρου, είχα το άλμα, έκανα καρφώματα συνέχεια. Μικρός προσπαθούσα να τελειώσω όσο το δυνατόν περισσότερες φάσεις με κάρφωμα».

Για τις στιγμές που κρατάει από την έως τώρα παρουσία στο μπάσκετ: «Μέσα από τον χώρο έχω κάνει πολλές φιλίες. Από στιγμές κρατάω το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό με μεγάλη ανατροπή, τα μετάλλια με την Εθνική. Όταν θα κάνω το flashbackθα κρατήσω τις καλές στιγμές και θα αφήσω τα δυσάρεστα. Η εξαετία στην ΑΕΚ και η διετία στον Άρη ήταν τα καλύτερα σημεία μου. Είναι γνωστό ότι ήμουν Άρης μικρός, αλλά πέρασα πολύ καλά στην ΑΕΚ».

Για τους παίκτες που τον δυσκόλεψαν πιο πολύ: «Όσον αφορά στο μαρκάρισμα, ήταν ο Μποντιρόγκα. Μου λύγιζε τα γόνατα κάθε φορά. Από αυτούς που έβρισκα μπροστά μου και δυσκολευόμουν ήταν ο Μπορίς Ντιό. Οι πόντοι μου κόντρα στη Γαλλία ήταν 1 ή 2».

Για τη βελτίωση του Μπουρούση με τον οποίο ήταν μαζί από μικροί: «Ο Γιάννης μικρός δεν μπορούσε να… περπατήσει, αλλά με την επιμονή και την υπερπροσπάθεια, αλλά και με τη βοήθεια των ανθρώπων της ΑΕΚ έφθασε εδώ που είναι».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->