Ιστοσελίδα από την χώρα των Βάσκων έκανε αφιέρωμα στο κατόρθωμα την Βασίλισσας και στους αγώνες με τον Αμερικανό.
Η τεράστια επιτυχία της μπασκετικής ΑΕΚ φαίνεται πως έμεινε στην μνήμη και των αντίπαλων που βρέθηκαν στο δρόμο της εκέινη την χρονιά. Για αυτό το λόγο οι Βάσκοι δημιούργησαν αφιέρωμα στην θρυλική ομάδα, στους αγώνες και στον Αμερικανό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Βασίλισσας:
«Στην Ελλάδα διανύουμε επετειακή περίοδο λόγω της κατάκτησης του Κυπέλλου Κυπελλούχων από τη «Βασίλισσα» (ΑΕΚ), με αποκορύφωμα την ταινία.
Άρωμα… 1968 φόρεσε, ωστόσο, χθες και η Ισπανία.
Η ιστοσελίδα baskonistas.com έκανε αναφορά στην πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή της ομάδας της ΚΑΣ Βιτόρια, η οποία στον πρώτο γύρο της περιόδου 1967-1968 αντιμετώπισε τη μετέπειτα Κυπελλούχο Ευρώπης.
Οι Βάσκοι είχαν επιβληθεί 82-72 στην έδρα τους, αλλά ηττήθηκαν 85-65 από την ΑΕΚ στο Καλλιμάρμαρο, μπροστά σε 32.000 οπαδούς της και αποκλείστηκαν. Ο δεύτερος αγώνας έγινε σαν χθες, εξ ου και το αφιέρωμα, στο οποίο πλέκεται το εγκώμιο του αρχηγού της «Βασίλισσας» Γιώργου Αμερικάνου, ο οποίος είχε πετύχει 41 πόντους.
«Ο Αμερικάνος είναι μια ιδιοφυία. Ένας παίκτης μοναδικός. Απέδειξε, ότι δεν είναι τυχαία αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας. Με πάθος, δύναμη, γκριμάτσες τόνωσης ηθικού, ένας ηγέτης. Μια ομάδα μόνος του», ανέφερε το δημοσίευμα της εποχής».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement