
Ξεκινά σήμερα το δεύτερο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού. Η μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τη Βόρεια Αφρική προς τον ελλαδικό χώρο εντείνεται με συνέπεια στη χώρα να επικρατήσουν επικίνδυνες θερμοκρασίες, οι οποίες σταδιακά θα κορυφωθούν, φτάνοντας αύριο, Τετάρτη τους 41 βαθμούς Κελσίου.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προειδοποιήσει τους πολίτες με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης καθώς ο υδράργυρος δεν πρόκειται να παρουσιάσει πτώση πριν την Παρασκευή.
Ειδικότερα, σήμερα, Τρίτη, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας το θερμότερο θα δείξει στα βόρεια τους 37 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα τους 38 και πιθανόν κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 39 με 40 και κατά τόπους 41 έναν βαθμούς Κελσίου.
Αττική
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου στα παραθαλάσσια κυρίως ανατολικά η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement