
Οι τζιχαντιστές του ISIS ανέλαβαν την ευθύνη για το αιματηρό χτύπημα έξω από τη βρετανική Βουλή χτες το μεσημέρι. Την ανάληψη ευθύνης μετέδωσε το πρακτορείο AMAQ το οποίο πρόσκειται στην τζιχαντιστική οργάνωση. Τέσσερις νεκροί και 29 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός, ενώ σύμφωνα με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, υπάρχουν και δύο Έλληνες γεγονός που διαψεύδει το υπουργείο Εξωτερικών.
Οι Έλληνες τραυματίες, των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ «πρόκειται για ζευγάρι που δεν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, αλλά πήγε με πρωτοβουλία του στο νοσοκομείο για να δουν τα τραύματά τους». Πάντως το ελληνικό ΥΠΕΞ τονίζει πως «δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες μεταξύ των νοσηλευομένων στα βρετανικά νοσοκομεία».
H πρωθυπουργός ανακοίνωσε, επίσης, ότι μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν 12 Βρετανοί, μικρά παιδιά από τη Γαλλία, δύο Ρουμάνοι, τέσσερις Νοτιοκορεάτες, ένας Γερμανός, ένας Πολωνός, ένας Κινέζος, και ένας Αμερικανός.
«Είμαστε αποφασισμένοι να μην λυγίσουμε απέναντι στην τρομοκρατία», σημείωσε στην ομιλία της στο βρετανικό κοινοβούλιο, η Τερέζα Μέι, αναφερόμενη στο χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του Λονδίνου.
Πηγή:newpost
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement