Mετά το τέλος της προπόνησης της Τρίτης, ο Μανόλο Χιμένεθ ανακοίνωσε την αποστολή του πολύ σημαντικού, για την ΑΕΚ, αγώνα Κυπέλλου με τον Πλατανιά, από την οποία τελικά κόπηκε ο Ρόναλντ Βάργκας, κάτι που σε κάθε περίπτωση θέτει ένα ζήτημα διαχείρισης.
Ο τεχνικός της «Ένωσης» μιλώντας στο περιθώριο της τελευταίας προπόνησης της ομάδας πριν το ματς Κυπέλλου, χωρίς να αναφέρει ονόματα, στάθηκε στο γεγονός ότι βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να κόψει κάποιον χρήσιμο ποδοσφαιριστή λόγω της υποχρεωτικής συμμετοχής δύο πιτσιρικάδων στην αποστολή. Τσέλιος και Γαλανόπουλος είναι οι δύο νεαροί που θα βρίσκονται στον πάγκο και στο δίλημμα του ποιος θα κοπεί, ο Χιμένεθ επέλεξε να κόψει τον Βάργκας, προτιμώντας να πάρει στην αποστολή τον Μπακασέτα που εξέτισε στο προηγούμενο ματς με τη Λάρισα.
Η διαχείριση του Βενεζουελάνου δείχνει σαν… αδύναμος κρίκος της κατά τα άλλα ορθολογικής διαχείρισης του Χιμένεθ τόσο με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές όσο και με τους τερματοφύλακες, με τους οποίους ο Μανόλο έκανε τρομερή κίνηση κερδίζοντας και τους δύο. Γενικότερα ο κόουτς έχει καταφέρει να κερδίσει αρκετό κόσμο στα Σπάτα, αυτό άλλωστε είναι και το δυνατό του σημείο, όμως με τον Βενεζουελάνο τα πράγματα τουλάχιστον φαινομενικά δείχνουν να είναι κάπως διαφορετικά.
Ο Βάργκας έκανε καλό ματς με τον Λεβαδειακό για το Κύπελλο στο… ξεμπούκωμα της ΑΕΚ στο ξεκίνημα του Χιμένεθ, ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα στο Καυτατζόγλειο απόντος του Πατίτο, τα πήγε καλά, αντικαταστάθηκε στο 60΄ και στη συνέχεια δεν έπαιξε καθόλου στο ντέρμπι. Ξαναβρέθηκε στο αρχικό σχήμα στην επαναφορά του rotation του Χιμένεθ την Κυριακή στην Καλογρέζα με τη Λάρισα, όμως αντικαταστάθηκε και σε αυτό το ματς. Αν δεν είχε προηγηθεί η αναγκαστική αλλαγή του Μπακάκη από τον Τσιγκρίνσκι θα ήταν ξανά ο πρώτος που θα έβγαινε από το ματς.
Αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για τον παίκτη που την περασμένη σεζόν αποτέλεσε σημείο αναφοράς, τότε είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι η διαχείρισή του αποτελεί ένα θέμα, αφού πιθανότατα η ομάδα να στερείται μια μονάδα της που μπορεί να της κάνει και τη διαφορά. Το τι θα επιλέξει από εδώ και πέρα ο Μανόλο, είναι ένα ζήτημα όμως ο ίδιος που έχει καθημερινή εικόνα είναι σε θέση να γνωρίζει καλύτερα ποιος είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα και ποιος όχι.
Πιθανότατα να έχει κάτι στο μυαλό του για τα επόμενα ματς και μέσα από αυτό το rotation να έχει ένα σχέδιο αξιοποίησης του Βάργκας στα ντέρμπι. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για προπονητή που ξέρει να κερδίζει τους παίκτες του, κάτι αποδεδειγμένο από το πρώτο του πέρασμα από την ΑΕΚ, όμως έχουν… ξαναδιαπιστωθεί -παρόμοιοι- αδύναμοι κρίκοι -επίσης- στο παρελθόν. Βέβαια, όσο τα αποτελέσματα «πηγαίνουν», η παραπάνω κουβέντα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία.
Όμως όπως και να το δει κανείς, ο Βενεζουελάνος έχει αρκετά στοιχεία που λείπουν από την ΑΕΚ και η απουσία του από ένα σημαντικό ματς όπως αυτό με τον Πλατανιά σηκώνει κουβέντα, ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται για έναν σημαντικό ποδοσφαιριστή για την «Ένωση».
Πηγή: contra.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement