
Περισσότερες από τρεις εβδομάδες έχουν περάσει από τα όσα έγιναν μετά τον τελικό της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, όμως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από τη ΔΕΑΒ και τα αρμόδια όργανα για πιθανές κυρώσεις.
Τα επεισόδια μεταδόθηκαν ζωντανά, με ρίψεις αντικειμένων και υβριστικά συνθήματα να καταγράφονται μπροστά σε χιλιάδες θεατές και στους αρμόδιους παρατηρητές του αγώνα.
Την ίδια ώρα, σε άλλες περιπτώσεις έχουν επιβληθεί άμεσα ποινές για αντίστοιχα ή και ηπιότερα περιστατικά, γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτήματα για την καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης. Η ΑΕΚ είχε κινηθεί από την πρώτη στιγμή, καταθέτοντας τις σχετικές καταγγελίες και ζητώντας την άμεση εφαρμογή των κανονισμών.
Την ίδια ώρα, η Ένωση προχώρησε και σε αναφορά προς την ΟΧΕ και το ΜΟΔΟ ΟΧΕ για τα γεγονότα της αναμέτρησης.
Η καταγγελία της ΑΕΚ προς την ΔΕΑΒ αναφέρει:
«Το σωματείο μας υποχρεώθηκε παράνομα να εκτίσει τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για ήσσονος σημασίας παραβάσεις, λόγω ποινών που του επιβλήθηκαν κατόπιν παρατύπως και παρανόμως καθυστερημένης κατά πέντε μήνες εκδίκασης δύο υποθέσεων με αποτέλεσμα αντί να εκτιθούν οι ποινές σε τρεις αγώνες εντός της κανονικής διάρκειας και μάλιστα με υποδεέστερους αντιπάλους με βάση το πρόγραμμα, να εκτίσουμε τις ποινές μας και να παίξουμε αγώνες χωρίς φιλάθλους μας στους δύο ημιτελικούς με ΠΑΟΚ και στον πρώτο τελικό με Ολυμπιακό, συνισταμένης έτσι βαρείας αλλοίωσης του πρωταθλήματος. Δεδομένου ότι παρατηρητής της ΔΕΑΒ υπήρχε στο γήπεδο αναφύονται έντονες αμφιβολίες ως προς την εκτέλεση των καθηκόντων του κυρίως από την καταγραφή των γεγονότων».
Η πλευρά της ΑΕΚ ζητά: «Την επιβολή της ποινής κεκλεισμένων των θυρών για τουλάχιστον ένα αγώνα λόγω ρίψεων μπουκαλιών εντός αγωνιστικού χώρου προς τους παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίοι μετά το τέλος του αγώνα πανηγύριζαν πλησίον της κερκίδας (όπου βρίσκονταν μόνο οπαδοί του Ολυμπιακού). Την επίδοση Κλήσης σε ακρόαση προς το σωματείο Ολυμπιακός για την τέλεση των αδικημάτων εκφοράς αντεθνικών συνθημάτων και εκδήλωσης ρατσιστικής συμπεριφοράς. Να μας αποσταλεί από την Γραμματεία ΔΕΑΒ η έκθεση του Παρατηρητή ΔΕΑΒ που αφορά στον εν λόγω αγώνα»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO