
Η τρομερή και φοβερή σεζόν, που πραγματοποιεί ο Λούκα Γιόβιτς με την φανέλα της ΑΕΚ, είχε ως αποτέλεσμα ο ίδιος να έχει την δεύτερη καλύτερη επίδοση στο σκοράρισμα την τελευταία 20ετία για την Ένωση.
Συγκεκριμένα, μετράει φέτος σε 39 συμμετοχές σ’ όλες τις διοργανώσεις (2.889 λεπτά), 20 γκολ, εκ’ των οποίων τα 16 γκολ είναι για το πρωτάθλημα της Super League.
Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα να έχει την δεύτερη καλύτερη επίδοση, έχοντας ισοφαρίσει την επίδοση του Εζεκιέλ Πόνσε τη σεζόν 2018/19, ενώ κυνηγάει τον Ίσμαελ Μπλάνκο, ο οποίος την πρώτη του σεζόν στην Ένωση το 2007/08 είχε σημειώσει 19 τέρματα.
Μάλιστα, αν μπούμε σε σύγκριση με την περυσινή παραγωγή της ΑΕΚ, τότε η φετινή του συμβολή ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο, καθώς πέρυσι, ο Φραντζί Πιερό είχε 6 γκολ, ο Λιβάι Γκαρσία 5, πριν αποχωρήσει για τη Σπαρτάκ Μόσχας, ενώ ο Αντονί Μαρσιάλ 7, παρότι αγωνιζόταν κυρίως στ’ άκρα.
Απ’ την άλλη, τη σεζόν 2023/24, ο Πόνσε είχε 15 γκολ και ο Λιβάι Γκαρσία 13, ενώ στη χρονιά του νταμπλ ο τελευταίος είχε φτάσει 14 τέρματα.
Ωστόσο, ο Γιόβιτς εκτός απ’ τους αριθμούς, έχει καθοριστική παρουσία σε πολλά παιχνίδια της Ένωσης, ενώ παράλληλα με την επίδοση που τρέχει με την ΑΕΚ, θέλει να ξεπεράσει και την προσωπική του επίδοση στο σκοράρισμα.
Πιο αναλυτικά, σε επίπεδο πρωταθλήματος έκανε την καλύτερη επίδοση τη σεζόν 2018/19 στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης στη Bundesliga με 17 γκολ, όπου με αυτά τα νούμερα κατάφερε να πάρει την μγάλη μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, κοστίζοντας 60 εκατ. ευρώ.
Έτσι λοιπόν, απομένουν τέσσερα κρίσιμα παιχνίδια και ο Λούκα Γιόβιτς, χρειάζεται μόλις ένα γκολ για να ισοφαρίσει το προσωπικό του ρεκόρ και τρία για να φτάσει το ιστορικό ρεκόρ 20ετίας της ΑΕΚ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement