02.4
10:30

Πίεση για σαρωτικές αλλαγές στο ιταλικό ποδόσφαιρο μετά τον νέο αποκλεισμό

AEK1924.gr team
Πίεση για σαρωτικές αλλαγές στο ιταλικό ποδόσφαιρο μετά τον νέο αποκλεισμό

Η νέα αποτυχία της εθνικής Ιταλίας να προκριθεί σε τελική φάση Μουντιάλ έφερε άμεση κινητοποίηση της κυβέρνησης, η οποία ζητά ριζική αναδιάρθρωση στο ιταλικό ποδόσφαιρο, ασκώντας πίεση προς την Ομοσπονδία (FIGC) για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα

Ο Υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας, Αντρέα Αμπόντι, τοποθετήθηκε δημόσια, υπογραμμίζοντας τη σημασία του ποδοσφαίρου αλλά και την ανάγκη άμεσης αντίδρασης:

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα και, σε περιόδους στρατιωτικής και οικονομικής κρίσης όπως αυτή, δεν θα πρέπει να φορτώνεται με υπερβολικές σημασίες… Από την άλλη, όμως, είναι αδιαμφισβήτητο ότι δεν είναι απλώς ένα άθλημα.

Ειδικά στην Ιταλία, όπου το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί σε λαϊκή κουλτούρα, συλλογικό τελετουργικό και σύμβολο διεθνούς κύρους. Με θλίβει η σκέψη ότι υπάρχει μια ολόκληρη γενιά παιδιών και νέων που δεν έχουν ακόμη βιώσει τη συγκίνηση του να βλέπουν την εθνική ομάδα σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο».

Στη συνέχεια, τόνισε την ανάγκη για ουσιαστικές αλλαγές, επισημαίνοντας:

«Ευχαριστώ την ομάδα και τον προπονητή για τη δέσμευση που έδειξαν χθες το βράδυ, όμως είναι προφανές σε όλους ότι το ιταλικό ποδόσφαιρο χρειάζεται ανασυγκρότηση και ότι αυτή η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει με ανανέωση της ηγεσίας της FIGC. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα τα τελευταία χρόνια τη στήριξή της σε ολόκληρο το ιταλικό αθλητικό οικοσύστημα.

Οι αθλητές μας μάς έχουν χαρίσει τεράστια ικανοποίηση σε πολλά αθλήματα και είναι αντικειμενικά λανθασμένο να επιχειρείται η αποποίηση ευθυνών για την τρίτη συνεχόμενη αποτυχία πρόκρισης σε Μουντιάλ, κατηγορώντας τους θεσμούς ή υποβαθμίζοντας το επίπεδο άλλων αθλημάτων. Απαιτούνται ευθύνη, ταπεινότητα και σεβασμός από όλους. Η Ιταλία πρέπει να ξαναγίνει Ιταλία, ακόμη και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο».

Στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται ο πρόεδρος της FIGC, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, ο οποίος δεν έχει υποβάλει την παραίτησή του, παρά τις πιέσεις. Το μέλλον του στην ηγεσία της Ομοσπονδίας παραμένει ανοιχτό, με τον ίδιο να επιθυμεί να συνεχίσει, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της εικόνας της εθνικής ομάδας στον επόμενο κύκλο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement