
Η μεσσηνιακή ομάδα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο Super Cup της Super League 2 που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ το Σάββατο (28/03) και το οποίο είχατε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά και αποκλειστικά από το ACTION 24 και το YouTube του Athletiko.
Η Μαύρη Θύελλα με γκολ του Τσέλιου στο 50′ έφτασε στην επικράτηση με 1-0 και πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ. Η συνταγή της επιτυχίας ήταν στον πάγκο της, αφού ο Αλέκος Βοσνιάδης έγραψε ιστορία, επαναλαμβάνοντας ό,τι και με την ΑΕΛ πέρυσι. Και όχι μόνο αυτό.
Η Καλαμάτα υποχρέωσε τον Γηραιό στην πρώτη του ήττα σε επίπεδο Super League 2 έπειτα από 468 ημέρες! Η προηγούμενη; Ήταν στις 14 Δεκεμβρίου 2024 (1-2 από την ΑΕΛ) με αντίπαλο προπονητή και τότε τον Αλέκο Βοσνιάδη.
Ο Γηραιός δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη χρονιά αήττητος και «πλήρωσε» την αστοχία του στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Έχασε, άλλωστε, πολλές ευκαιρίες και δεν μπόρεσε να βρει απάντηση στο γκολ του Τσέλιου.
Η Καλαμάτα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο πρώτο 20λεπτο είχε χάσει πάρα πολλές ευκαιρίες για ν’ ανοίξει το σκορ. Πρωταγωνιστής ο Αχμάντ Μέντες Μορέιρα που δημιούργησε πάρα πολλά πρόβλημα στον μπακ του Ηρακλή, Κάτσικα.
Κυριότερες ευκαιρίες η κεφαλιά του Μάντζη στο 18′, η εκτέλεση φάουλ του Α. Μορέιρα στο 20′ και το τετ α τετ του τελευταίου στο 21′.
Ο Ηρακλής ισορρόπησε και έκανε δύο μεγάλες ευκαιρίες μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (33′, 35′) με τετ α τετ του Μάναλη και σουτ του Ντέλετιτς αντίστοιχα. Και στις δύο περιπτώσεις ο Γκέλιος αντέδρασε σωστά και έσωσε την εστία του.
Η μεσσηνιακή ομάδα μπήκε εξίσου δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε κεφάλι στο σκορ στο 50′. Ο Κατάλντι έκλεψε τη μπάλα από τον Κράιντζ, πάσαρε στον Μάντζη και αυτός τροφοδότησε τον Τσέλιο για να γίνει το 1-0 με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής!
Οι Θεσσαλονικείς υποχρεώθηκαν να ρισκάρουν, αλλά η μπάλα δεν τους ήθελε. Ο Μάναλης, μάλιστα, πάνω στη γραμμή στο 52′ έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία με το στήθος, ενώ στο 71′ ο Τζίμας αστόχησε με κεφαλιά.
Καλαμάτα – Ηρακλής 1-0
Γκολ: 50′ Τσέλιος
Κίτρινη: 2′ Μάντζης, 83′ Α. Μορέιρα, 90’+1′ Τσέλιος – 40′ Φοφανά, 64′ Βιτλής, 67′ Τσιντώνης, 81′ Εραμούσπε
Κόκκινη: –
Διαιτητής: Αντωνίου (Αχαΐας)
Καλαμάτα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γκέλιος, Βαφέας, Καλουτσικίδης, Στρούγγης, Κατάλντι (69′ Τσορνομάζ), Οικονόμου (85′ Τσελεπίδης), Τσέλιος, Παμλίδης (74′ Μπονέτο), Α. Μορέιρα, Μ. Μορέιρα (85′ Τάχατος), Μάντζης (74′ Κωτσόπουλος).
Ηρακλής (Γιώργος Πετράκης): Στουρνάρας, Κατσικάς, Βιτλής (79′ Αναστασίου), Εραμούσπε, Τσάκλα, Κράιντζ (58′ Χάμοντ), Φοφανά (58′ Τσιντώνης), Ουάρντα, Ντέλετιτς, Τζίμας (79′ Ντουρμισάι), Μάναλης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement