12.3
10:05

Το πλάνο του Νίκολιτς για Τσέλιε

Κώστας Κοσικίδης
Το πλάνο του Νίκολιτς για Τσέλιε

Έτσι θα παρατάξει την ΑΕΚ ο Σέρβος τεχνικός στο Τσέλιε, απέναντι στην τοπική ομάδα

Μετά από δυο μήνες, η ΑΕΚ επιστρέφει για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της, στην Ευρώπη, αντιμετωπίζοντας την Τσέλιε, για τον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Conference League.

Οι Σλοβένοι είναι μια… γνώριμη ομάδα για την ΑΕΚ, καθώς απ’ εδώ ξεκίνησε και το φετινός της ευρωπαϊκό ταξίδι, μετά τα προκριματικά του καλοκαιριού, έχοντας μπει στη league phase.

Εκείνο το ματς του Οκτωβρίου, δεν ξυπνάει καλές μνήμες για την Ένωση, αλλά σίγουρα μπορεί να γίνει… οδηγός γι’ αυτήν την κρίσιμη φάση, παρότι οι δυο ομάδες έχουν αλλάξει τελείως.

Η ΑΕΚ προς το καλύτερο από τότε, έχοντας μια πιο δεμένη ομάδα, με κορμό, που ξέρει τι θέλει μέσα στο παιχνίδι της, κυρίως για τον τρόπο που θέλει να παίζει ο προπονητής της.

Η Τσέλιε προς το… χειρότερο, λόγω αποχωρήσεων, κυρίως του προπονητή, Αλμπέρτ Ριέρα και μετέπειτα του πρώτου σκόρερ, Φράνκο Κοβάσεβιτς, δείχνοντας σε καθόλου καλό φεγγάρι αυτή την περίοδο.

Παρόλα αυτά, το ματς θέλει εννοείται προσοχή και κρύβει παγίδες, αν το υποτιμήσεις, καθώς υπάρχουν κι’ άλλες μονάδες απ’ τους Σλοβένους, που μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους, αν δεν προσέξεις.

Αυτό άλλωστε, τόνισε όλες αυτές τις ημέρες στους ποδοσφαιριστές του και ο Μάρκο Νίκολιτς, θέλοντας να δει στο 100% σοβαρότητα και συγκέντρωση, ν’ αποφύγουν τ’ ανόητα και εύκολα λάθη, καθώς η Ευρώπη δεν συγχωρεί, αλλά και να μην σπαταλήσουν ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν για γκολ.

Θέλει όπως σε κάθε ματς, οι ποδοσφαιριστές ν’ ακολουθήσουν κατά γράμμα το πλάνο και τις οδηγίες του, επισημαίνοντας φυσικά ότι θέλει να δει ένταση, πάθος και αυταπάρνηση για τη νίκη, ώστε να βάλει από σήμερα τις βάσεις για πρόκριση στους «8» του Conference League.

Τώρα, όσον αφορά τ’ αγωνιστικά, η ΑΕΚ δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού και έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του Σέρβου τεχνικού, μένοντας εκτός αποστολής μόνο όσοι είναι και εκτός ευρωπαϊκής λίστας.

Απ’ εκεί και έπειτα, λίγο πολύ είναι ξεκάθαρα για την ενδεκάδα, εκτός από μια θέση στα χαφ, που την διεκδικούν τρεις ποδοσφαιριστές.

Η -πιθανή- 11αδα της ΑΕΚ

Η Ένωση θα παραταχθεί όπως όλα δείχνουν, με δυάδα στην επίθεση, άρα με σχηματισμό 4-4-2, με τον Στρακόσια κάτω απ’ τα δοκάρια, δεξιά τον Ρότα στην άμυνα, αριστερά τον Πήλιο, με τους Μουκουντί και Ρέλβας στα στόπερ.

Στη μεσαία γραμμή δεν σπάει το δίδυμο Πινέδα και Μαρίν, έχοντας δεξιά τον Κοϊτά και αριστερά τον… γρίφο, έναν εκ’ των Γκατσίνοβιτς, Μάνταλο και Περέιρα, με τον πρώτο να έχει ένα μικρό προβάδισμα, ενώ στην δυάδα της επίθεσης, θα βρίσκεται το δίδυμο Γιόβιτς και Βάργκα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement