19.2
23:22

Πρώτο εξάμετρο άλμα στον κόσμο για το 2026 από τον Καραλή στο Λιεβέν (vid)

AEK1924.gr team
Πρώτο εξάμετρο άλμα στον κόσμο για το 2026 από τον Καραλή στο Λιεβέν (vid)

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής στο διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου του Λιεβέν στη Γαλλία, καταγράφοντας το πρώτο άλμα πάνω από τα 6 μέτρα παγκοσμίως για το 2026

Παράλληλα, ήταν το πρώτο άλμα στα 6 μέτρα στη συγκεκριμένη διοργάνωση από το 1995.

Ο Έλληνας πρωταθλητής επέλεξε να αρχίσει τον αγώνα του από τα 5,70 μ., περνώντας το ύψος με άνεση. Στη συνέχεια άφησε τα 5,80 μ. και δοκίμασε απευθείας στα 5,90 μ., τα οποία ξεπέρασε επίσης με την πρώτη προσπάθεια.

Στα 5,90 μ. επιτυχημένος ήταν και ο Νορβηγός Σόντρε Γκούτορμσεν, που σημείωσε φετινό ρεκόρ, ενώ ο Αμερικανός Ζάκερι Μπράντφορντ πέρασε το ίδιο ύψος στην τρίτη του προσπάθεια, ισοφαρίζοντας τη φετινή του επίδοση.

Όταν ο πήχης ανέβηκε στα 6,00 μ., οι δύο αντίπαλοί του δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν έγκυρο άλμα. Αντίθετα, ο Καραλής πραγματοποίησε εντυπωσιακή προσπάθεια και πέρασε το ύψος με την πρώτη, εξασφαλίζοντας τη νίκη με εμφατικό τρόπο.

Στη συνέχεια, αγωνιζόμενος πλέον μόνος του, δοκίμασε στα 6,07 μ., χωρίς επιτυχημένη προσπάθεια, αποκομίζοντας ωστόσο σημαντικά αγωνιστικά συμπεράσματα.

💥 Το επιτυχημένο άλμα του Καραλή στα 6,00 μ.

#segas #athletics #werunwejumpwethrow

Posted by Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων on Thursday 19 February 2026

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement