13.2
19:19

Επιστροφή στους πάγκους μετά από 2,5 χρόνια για τον Αναστόπουλο

AEK1924.gr team
Επιστροφή στους πάγκους μετά από 2,5 χρόνια για τον Αναστόπουλο

Τα Χανιά ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Νίκου Αναστόπουλου, που διαδέχεται τον Σέφκι Κούκι και επιστρέφει στην προπονητική δράση έπειτα από 2,5 χρόνια απουσίας

Τα Χανιά άνοιξαν νέο κεφάλαιο στην τεχνική τους ηγεσία, ανακοινώνοντας την έναρξη της συνεργασίας της με τον Νίκο Αναστόπουλο δυο μέρες πριν την έναρξη των playouts (15/2, 15:00).

Ο πολύπειρος προπονητής επιστρέφει στους πάγκους έπειτα από περίπου δυόμισι χρόνια απουσίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Χανίων:

«Η ΠΑΕ Χανιά ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Νίκο Αναστόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Γεννημένος στις 22 Ιανουαρίου 1958, ο Νίκος Αναστόπουλος αποτελεί μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου, με μακρά διαδρομή τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο ως προπονητής, έχοντας εργαστεί σε υψηλό επίπεδο και σε απαιτητικά περιβάλλοντα.


Ως ποδοσφαιριστής, ο Νίκος Αναστόπουλος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, φορώντας μεταξύ άλλων τη φανέλα του Ολυμπιακού, με τον οποίο κατέκτησε πρωταθλήματα και αναδείχθηκε τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ της Α’ Εθνικής. Αγωνίστηκε επίσης σε Αβελίνο, Ιωνικό και Πανιώνιο, ενώ παραμένει ακόμα και σήμερα πρώτος σκόρερ της Εθνικής Ελλάδας με 29 γκολ.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και έκτοτε έχει καθίσει στους πάγκους πολλών συλλόγων, όπως ο ΟΦΗ, ο Πανιώνιος, ο Άρης, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Παναιτωλικός, η Παναχαϊκή, ο Ατρόμητος, η Κέρκυρα, η Δόξα Δράμας, ο Πλατανιάς, καθώς και άλλες ομάδες σε Super League και Super League 2.

Τελευταία του ομάδα ήταν η Καλαμάτα την οποία υπηρέτησε σε τρεις διαφορετικές περιόδους.

Στη διαδρομή του έχει συνδεθεί με ομάδες ειδικών συνθηκών, αναλαμβάνοντας συχνά ρόλο σταθεροποίησης και ανασυγκρότησης, με έμφαση στη σωστή οργάνωση, την αγωνιστική πειθαρχία και τη διαχείριση του ρόστερ. Διακρίνεται για τον άμεσο λόγο, την ξεκάθαρη φιλοσοφία και τη μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση απαιτητικών καταστάσεων.

Η ΠΑΕ Χανιά καλωσορίζει τον Νίκο Αναστόπουλο στην οικογένειά της και του εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του, με υγεία και την επίτευξη των στόχων της ομάδας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement