
Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια, για την 17η αγωνιστική της Super League και θέλει να πανηγυρίσει μαζί με τον κόσμο της, τη πρώτη νίκη για το 2026, καθώς στα δυο πρώτα ματς, μετράει μια ισοπαλία και μια ήττα με αποκλεισμό απ’ το Κύπελλο Ελλάδος.
Η εικόνα της ΑΕΚ, δεν ήταν αυτή που έπρεπε στα εν’ λόγω ματς και γι’ αυτό ο Μάρκο Νίκολιτς, θέλει να δει απόψε την ομάδα, που ήταν πριν τη διακοπή των Χριστουγέννων, με την ένταση που έβγαζε, τον ρυθμό που είχε και την σοβαρότητα και συγκέντρωση, που έδειχνε στα παιχνίδια απ’ το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.
Αυτό θέλει να ξανά δει ο Σέρβος τεχνικός απ’ την ομάδα του και γι’ αυτό δούλεψε μαζί τους, όλες αυτές τις ημέρες στις προπονήσεις, στο αγωνιστικό και στο πνευματικό σκέλος, για να είναι έτοιμοι για ένα σκληρό ντέρμπι, απέναντι σ’ έναν Παναθηναϊκό με τα δικά του θέματα, αλλά σ’ ανοδική πορεία, έχοντας βρει όπως φαίνεται σιγά σιγά το δρόμο του.
Η Ένωση θέλει τη νίκη φυσικά και για βαθμολογικούς λόγους, καθώς θα σκαρφαλώσει στη κορυφή της βαθμολογίας, λόγω ότι αναβλήθηκε ο αγώνας του Ολυμπιακού.
Όλα αυτά κάνουν επιτακτική ανάγκη για νίκη της ΑΕΚ, με τον Νίκολιτς να το γνωρίζει καλά και να το επισημαίνει στους ποδοσφαιριστές του, ότι θέλει απόψε να τους δει να παλεύουν στον αγωνιστικό χώρο, για να φύγουν με τη νίκη.
Στα αγωνιστικά τώρα, μοναδικό πρόβλημα είναι ο Ρομπέρτο Περέιρα για την ΑΕΚ, καθώς έχει όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές στη διάθεση του και μάλιστα, λόγω των αρκετών επιλογών, υπάρχει ευχάριστος πονοκέφαλος, τι σχηματισμό θα επιλέξει ο Νίκολιτς, αλλά και τα πρόσωπα της ενδεκάδας.
Σε πρώτη φάση λοιπόν, όλα δείχνουν ότι θα πάει μ’ ένα 4-2-3-1, ως σχηματισμό, έχοντας ως σίγουρους την αμυντική και μεσαία γραμμή.
Δηλαδή, ο Στρακόσια κάτω απ’ τα δοκάρια δεξιά στην άμυνα ο Ρότα, αριστερά ο Πήλιος με τους Μουκουντί και Ρέλβας στα στόπερ.
Στη μεσαία γραμμή είναι κλειδωμένο το δίδυμο Πινέδα και Μαρίν, έχοντας στη κορυφή της επίθεσης τον Λούκα Γιόβιτς.
Ωστόσο, πίσω απ’ τον Σέρβο επιθετικό είναι τα ερωτηματικά, αλλά προβάδισμα φαίνεται πως θα έχουν για να ξεκινήσουν οι Ελίασον δεξιά ως εξτρέμ, Γκατσίνοβιτς στο «10» και Κοϊτά αριστερά.
Φυσικά, φανέλα βασικού για τις συγκεκριμένες θέσεις διεκδικούν και οι Ζίνι, Ζοάο Μάριο, Λιούμπισιτς, Κουτέσα, Καλοσκάμης και Μάνταλος, αλλά με λιγότερες πιθανότητες για την ώρα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement