
Παρά τα αγωνιστικά και εσωτερικά προβλήματα, η Λίβερπουλ απέδρασε με μια πολύτιμη νίκη, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Φλόριαν Βιρτς. Η φάση προέκυψε όταν ο Αλεσάντρο Μπαστόνι τράβηξε τη φανέλα του Γερμανού μεσοεπιθετικού. Ο διαιτητής Φέλιξ Τσβάιερ δεν υπέδειξε αρχικά παράβαση, όμως μετά από παρέμβαση του VAR έδειξε την άσπρη βούλα.
Μετά το ματς, οι άνθρωποι της Ίντερ εξέφρασαν την οργή τους για την απόφαση. Ο προπονητής της ομάδας, Κρίστιαν Κίβου, προσπάθησε να δείξει αυτοσυγκράτηση, αλλά κατέστησε σαφές ότι διαφωνεί με την τελική κρίση:
«Ποτέ δεν σχολιάζω τις αποφάσεις των διαιτητών. Ο Τσβάιερ ήταν σε καλή θέση και δεν έδωσε το πέναλτι αρχικά. Το έκανε μετά την παρέμβαση του VAR. Το VAR πρέπει να είναι καλύτερο στην αξιολόγηση της δυναμικής μιας φάσης».
Ακόμη πιο αιχμηρός ήταν ο Χένρικ Μχιταριάν, που δεν έκρυψε την απογοήτευσή του: «Παλέψαμε 85 λεπτά και δίνεται ένα τέτοιο πέναλτι… Αν αρχίσουμε να δίνουμε πέναλτι για κάθε επαφή, πού πάει το ποδόσφαιρο; Αν αυτό ήταν πέναλτι, τότε κάθε επαφή στην περιοχή θα πρέπει να τιμωρείται».
Ο έμπειρος μέσος κατέληξε: «Πέναλτι δεν υπήρχε. Δεν πιστεύω ότι έπρεπε να δοθεί στη Λίβερπουλ — αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement