07.12
22:49

Καταιγιστική ΑΕΚΑΡΑ με Γιόβιτς on Fire!

Παναγιώτης Καλογερόπουλος
Καταιγιστική ΑΕΚΑΡΑ με Γιόβιτς on Fire!

Η Ένωση κυριάρχησε στην OPAP Arena και καθάρισε το ματς με εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο

Η ΑΕΚ επικράτησε 4–1 του Ατρόμητου για τη 13η αγωνιστική της Super League, με τον Γιόβιτς να βρίσκει δίχτυα δύο φορές και τον Πινέδα να ανοίγει το σκορ. Κυριαρχική εμφάνιση των Κιτρινόμαυρων στην OPAP Arena.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΙΤΣ

Οι Κιτρινόμαυροι ξεκίνησαν το ματς με τον Στρακόσια κάτω απ’ τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Ρότα, αριστερά ο Πήλιος με τους Μουκουντί και Ρέλβας στα στόπερ. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Πινέδα με Μαρίν, ενώ μπροστά τους, δεξιά ο Γκατσίνοβιτς, αριστερά ο Ζοάο Μάριο και ο Καλοσκάμης, πίσω απ’ τον Γιόβιτς.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς αφού ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο του αγώνα, αναζητώντας το πρώτο γκολ. Ο δικέφαλος μάλιστα είχε μία πρώτη καλή στιγμή στο ματς όταν ο Μαρίν έκανε εκτέλεση, ο Γιόβιτς πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Ατρόμητος απάντησε με ένα μακρινό σουτ του Γκαρθία όπου έπεσε και μπλόκαρε ο Στρακόσια. Λίγο αργότερα μετά από μία τρομερή κάθετη του Ρέλβας προς τον Πήλιο, ο τελευταίος πήρε το κόρνερ. Οι Περιστεριώτες στο 10’ είχαν μεγάλη χαμένη ευκαιρία όταν μετά από σέντρα του Κίνι από τα δεξιά προς τον αμαρκάριστο Γιουμπιτάνα, ο τελευταίος πήρε τη κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ.

Η Ένωση ωστόσο ήταν αυτή που άνοιξε πρώτη το σκορ πριν το εικοσάλεπτο του αγώνα. Από την εξαιρετική σέντρα του Ρότα ο Πινέδα με απίστευτη κεφαλιά  νίκησε τον Χουτεσιώτη για το 1-0!

Λίγο αργότερα μετά από σέντρα του Ρότα στο δεύτερο δοκάρι, τρύπωσε ο Πήλιος αλλά η προβολή του έστειλε τη μπάλα ψηλά με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ υπέρ της Ένωσης.

ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΓΙΟΒΙΤΣ ΚΑΙ… ΛΙΟΥΜΠΙΣΙΤΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση πέτυχε νωρίς ένα γκολ με τον Λούκα Γιόβιτς μετά από διεκδίκηση της μπάλας από τον Ζοάο Μάριο. Ο Ζαμπάλας έδειξε γκολ, όμως ο Τσακαλίδης στο VAR είδε… ανύπαρκτο φάουλ του Ζοάο Μάριο και το τέρμα ακυρώθηκε. Στη συνέχεια η ΑΕΚ κέρδισε ένα φάουλ σε καλή θέση, το εκτέλεσε ο Μαρίν και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από τα δοκάρια του Χουτεσιώτη. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Γκατσίνοβιτς κράτησε τη μπάλα, έδωσε στον Καλοσκάμη και εκείνος με γυριστό είδε τον Χουτεσιώτη να βγάζει σε νέο κόρνερ. Μάλιστα ο Σέρβος μεσοεπιθετικός της Ένωσης τραυματίστηκε σοβαρά στον αστράγαλο και έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Κοϊτά να παίρνει τη θέση του.

Ο δικέφαλος αμέσως μετά κερδίζει πέναλτι που καταλογίζει ο Ζαμπάλας και επικυρώνει το VAR. Ο Καλοσκάμης συγκεκριμένα βρήκε τον Μαρίν μέσα στην περιοχή που ανατράπηκε καθαρά και ο Γιόβιτς που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι ευστόχησε για το 2-0.

Με τρομερό ρυθμό στο παιχνίδι της η Ένωση κατάφερε πέντε λεπτά αργότερα να βρει και τρίτο τέρμα και πάλι με τον Σέρβο κίλερ! Μετά από φοβερό κάθετο παιχνίδι της ΑΕΚ με τακουνάκι του Γιόβιτς στον Μαρίν, εκείνος προ του Χουτεσιώτη κόπηκε αλλά ο Γιόβιτς ήταν στο σωστό σημείο και έκανε το 3-0.

Ο Ατρόμητος από την άλλη απάντησε γρήγορα και μείωσε το σκορ σε 3-1 με τον Τσαντίλα μετά από λάθος στο κέντρο και ολιγωρία στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ. Στο 78’ ένα σουτ του Πήλιου μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης. Μάλιστα η ΑΕΚ λίγο πριν το φινάλε πετυχαίνει ακόμη ένα τέρμα. Μετά από έξοχη επίθεση, η μπάλα άνοιξε δεξιά στον Ρότα, εκείνος την έφερε στην περιοχή και ο Λιούμπισιτς από κοντά έκανε 4-1!

ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Στρακόσα, Πήλιος, Ρέλβας, Μουκουντί, Ρότα, Μαρίν (88′ Γκρούγιτς), Πινέδα, Ζοάο Μάριο (85′ Περέιρα), Καλοσκάμης (85′ Λιούμπισιτς), Γκατσίνοβιτς (61′ Κοϊτά), Γιόβιτς (88′ Καραργύρης)

Ατρόμητος (Ντούσαν Κέρκεζ): Χουτεσιώτης, Μανσούρ (66′ Ούρονεν), Τσακμάκης, Σταυρόπουλος, Κίνι (71′ Μουντές), Αϊτόρ, Τσιγγάρας, Ματουσαμί (71′ Καραμάνης), Μπάκου (81′ Παλμεζάνο), Γιουμπιτάνα (81′ Οζέγκοβιτς), Τσαντίλας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement